x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Rezultate pozitive în testele preliminare ale vaccinului anticoronavirus dezvoltat de firma Moderna

Rezultate pozitive în testele preliminare ale vaccinului anticoronavirus dezvoltat de firma Moderna

18 Mai 2020   •   17:41
Rezultate pozitive în testele preliminare ale vaccinului anticoronavirus dezvoltat de firma Moderna

Compania farmaceutică Moderna Inc. a anunţat, luni, că testele clinice preliminare ale unui vaccin anti-Covid-19 au avut rezultate favorabile, producând anticorpi, informează agenţia de presă Reuters.

Opt pacienţi cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Moderna au dezvoltat anticorpi la niveluri similare celor identificate la pacienţi vindecaţi de Covid-19, conform rezultatelor preliminare ale studiului efectuat de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA.

La studiu au participat 45 de persoane care au primit trei tipuri de doze de vaccin, inclusiv cel produs de Moderna.

"Facem investiţii pentru a amplifica potenţialul de producţie în scopul protejării cât mai multor oameni de coronavirusul SARS-CoV-2", a declarat directorul Moderna, Stephane Bancel.

Vaccinul, mRNA-1273, a generat efecte în general sigure şi bine-tolerate în etapa preliminară a studiului. O singură persoană a avut ca efect advers înroşirea zonei în care a fost făcută injecţia pentru administrarea vaccinului. Nu au fost observate alte efecte adverse.

Compania Moderna a semnat contracte cu firma elveţiană Lonza Group AG şi cu Administraţia SUA.

Valoarea acţiunilor Moderna a crescut cu 25% în sesiunile bursiere de luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus