x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste SpaceX anunță numele primului turist spațial

SpaceX anunță numele primului turist spațial

17 Sep 2018   •   11:40
SpaceX anunță numele primului turist spațial

Reprezentanţii companiei americane SpaceX au ales deja primul turist spaţial care va zbura în jurul Lunii şi vor dezvălui în cursul zilei de luni numele lui şi alte detalii despre acest proiect spaţial, informează DPA. 

Viitorul turist spaţial va călători dincolo de orbita joasă a Terrei la bordul unei capsule uriaşe pe care inginerii companiei SpaceX au conceput-o pentru a zbura spre Marte. Potrivit companiei SpaceX, misiunea lunară reprezintă "un important pas făcut înainte pentru a asigura accesul în cosmos pentru oamenii de rând care visează să călătorească în spaţiu". 

Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul SpaceX, va furniza şi alte detalii despre această misiune specială în cadrul unui anunţ ce va fi făcut luni. 

Întregul proiect se intitulează "BFR Lunar Mission", iar BFR reprezintă acronimul de la "Big Falcon Rocket", lansatorul ce va fi utilizat în această misiune spaţială. 

"Doar 24 de oameni au fost pe Lună în istoria noastră", au scris pe Twitter reprezentanţii SpaceX, adăugând că nimeni de pe Terra nu a mai ajuns pe satelitul natural al Pământului după ultima misiune din seria "Apollo", ce a avut loc în anul 1972. 

În februarie 2017, SpaceX a anunţat că două persoane au fost alese pentru a participa la o călătorie în jurul Lunii, ce ar fi trebuit să aibă loc înainte de sfârşitul anului 2018. Inginerii companiei americane au dezvăluit atunci că în cadrul acestei misiuni vor fi utilizate capsula spaţială Dragon şi lansatorul Falcon Heavy. 

Acel zbor nu s-a materializat deocamdată, însă reprezentanţii SpaceX au declarat pentru The Wall Street Journal în luna iunie că o astfel de misiune a rămas pe agenda companiei. Este posibil ca SpaceX să comunice luni calendarul misiunii sale lunare şi să anunţe dacă viitorul pasager spaţial face parte din grupul iniţial de oameni care s-au înscris pentru acel zbor anunţat în 2017, potrivit jurnaliştilor de la site-ul Space.com. AGERPRES

×