x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Un grup de mexicani va trăi în condițiile unui mediu ostil de pe Marte în deșertul din Utah

Un grup de mexicani va trăi în condițiile unui mediu ostil de pe Marte în deșertul din Utah

14 Noi 2018   •   17:28
Un grup de mexicani va trăi în condițiile unui mediu ostil de pe Marte în deșertul din Utah

Un grup de mexicani va experimenta mediul ostil al planetei Marte prin recrearea unei misiuni similare în deşertul din Utah (SUA), potrivit Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie (Conacyt) citat miercuri de EFE. 

Între 15 şi 30 decembrie, echipa Misiunii de Explorare 1 (MEx-1) va înfrunta într-o simulare vicisitudinile unui mediu ostil şi va îndeplini sarcini pe care astronauţii le realizează într-o misiune reală, precum izolarea şi colectarea de mostre de pe suprafaţa marţiană. 

Această misiune va fi cea cu numărul 201 din programul misiunilor analoage coordonate de Mars Society, o organizaţie care vrea să promoveze beneficiile explorării planetei Marte. 

Este vorba de asemenea de prima echipă formată în întregime din mexicani. 

Comandanta MEx-1, Tania Robles, a asigurat că este fascinată de explorarea şi găsirea de noi căi, deoarece este o caracteristică pur umană. Ea a asigurat totuşi că nu se va putea recrea în totalitatea viaţa pe Marte, având în vedere că este foarte complicat să fie simulată radiaţia sau a gravitaţia. 

Echipa condusă de Robles va fi formată din şase studenţi şi profesionişti care vor fi transportaţi la instalaţiile Mars Desert Research Station (MDRS). Ei vor fi asistaţi, din Mexic, de un grup de suport. 

Este vorba de singurul program mexican de acest tip din cadrul misiunilor MDRS şi are ca scop atragerea de talente din această ţară şi de a impulsiona tinerii să se implice în activităţi ştiinţifice, umaniste sau sociale legate de sectorul spaţial. 

Membrii echipajului care vor trăi în condiţii dure vor realiza activităţi, precum elaborarea de algoritmi pentru controlarea vehiculelor de explorare ce ajută la analizarea terenului, sau colectarea mostrelor de material solid. 

Vor fi, de asemenea, evaluate funcţiile cognitive ale participanţilor la experiment care vor trăi în condiţii de izolare, stres, oboseală fizică şi mentală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: utah marte experiment mediu ostil