x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Un nou SERVICIU testat de Facebook

Un nou SERVICIU testat de Facebook

09 Aug 2016   •   19:39
Un nou SERVICIU testat de Facebook

Compania Facebook a anunţat că se află în faza iniţială de testare a serviciului wi-fi în colaborare cu furnizori de servicii de internet de pe teritoriul Indiei, scrie BBC News. 

Express Wi-fi va permite utilizatorilor să cumpere trafic de date de la furnizorii locali pentru a putea accesa internetul. 

O versiune pilot derulată cu compania naţională de telecomunicaţii oferă deja accesul la 125 de hotspoturi wi-fi în zonele rurale ale Indiei. Însă Facebook a precizat într-o declaraţie că testele se desfăşoară cu ''multipli'' furnizori locali de internet. 

Facebook speră probabil că utilizatorii care intră pentru prima dată pe internet prin intermediul iniţiativei sale ar putea probabil să devină mai uşor utilizatori ai reţelei de socializare decât ai unei reţele competitoare, a declarat Ian Fogg, analist la IHS Technology. 

În pieţele emergente, Facebook încearcă o strategie de intervenţie pentru creşterea vitezei internetului şi a gradului de utilizare online pentru că în acest fel creşte piaţa care se adresează Facebook, a mai spus Ian Fogg. 

Anterior în acest an, aplicaţia pentru acces la internet Facebook Free Basics a fost blocată de autoritatea naţională din India care gestionează accesul la internet. O hotărâre în favoarea principiilor de neutralitate a internetului a oprit acele demersuri, care ar fi oferit acces gratuit unui anumit număr de site-uri de internet, încheie BBC News.www.agerpres.ro

×