x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste REVIEW. WD My Cloud: Hard-ul meu extern, din nori

REVIEW. WD My Cloud: Hard-ul meu extern, din nori

de Alexandru Radescu    |    30 Apr 2014   •   21:20
REVIEW. WD My Cloud: Hard-ul meu extern, din nori

Western Digital My Cloud este un hard disk extern care se poate conecta la Internet iar tot ceea ce stocăm în echipamentul cu siluetă de consolă de jocuri, va putea fi accesat, după cum spune şi refrenul unui cântec „oriunde, oricând”.

Odată conectat la un router, spaţiul de stocare al WD My Cloud poate fi accesat folosind un PC, o tabletă sau un smartphone. Exact ca un serviciu de cloud. Doar că acum, spaţiul de stocare se află acasă sau la biroul firmei cu câţiva angajaţi, în siguranţă. Echipamentul este compatibil cu SO Windows, Mac, iOS şi Andoid. Dacă folosim un smartphone cu Android, de exemplu, intrăm în Google Play şi căutăm aplicaţia dedicată, gratuită (WD My Cloud), totul este foarte simplu. De asemenea, accesul la aplicaţie se poate face şi prin scanare de QR code, disponibil şi în pliantul din cutia echipamentului.

După ai creat contul de administrare, se pot viziona fişierele de oriunde, e nevoie doar de o conexiune la Internet. 

My Cloud poate fi folosit ca HDD extern pentru back-up-ul de date, serviciu de stocare în cloud asemănător Dropbox, sau sursă de streaming pentru fişiere media (filme, muzică) care pot fi transmise către computer, Smart TV sau o tabletă. În ceea ce priveşte viteza de transfer date, am remarcat la birou un maximum de 50MB/s la copiere pe echipament, respectiv 85MB/s de la My Cloud pe laptop. Fluxul de date (un film) a rulat fără probleme pe un Smart TV, chiar în conţinut FullHD.

De asemenea, WD My Cloud permite partajarea de fişiere între colegi, parteneri, la prezentări business de exemplu. Există securizare şi back-up automat.

Modelul vine în trei variante, de 2,3 sau 4TB, cu interfaţă Gigabit Ethernet Există şi un port USB 3.0, care permite conectarea la unitate a unui hard disk extern suplimentar, pentru a extinde capacitatea de stocare. Modelul primit la teste a fost de 2TB (dimensiuni 139.3 x 170.6 x 49mm) , preţul în retail fiind de 570 lei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: WD MyCloud HDD extern stocare