x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech LG G4, lansat oficial! ”Dacă Steve Jobs ar fi trăit, i-ar fi plăcut″

LG G4, lansat oficial! ”Dacă Steve Jobs ar fi trăit, i-ar fi plăcut″

de Dragoş Tănase    |    29 Apr 2015   •   10:26
LG G4, lansat oficial! ”Dacă Steve Jobs ar fi trăit, i-ar fi plăcut″
Sursa foto: cbsinteractive.com

Toate zvonurile şi fotografiile apărute pe Internet s-au adeverit, odată cu lansarea noului model LG G4, ieri, în cadrul unui eveniment desfăşurat în New York, SUA. Un adevărat concurent pentru Sanmsung Galaxy S6! Sau nu?

LG G4 vs Galaxy S6 - comparaţii tehnice

 “Am vrut să oferim consumatorilor un dispozitiv centrat pe nevoile lor, care să combine sensibilitățile analoage cu tehnologia care furnizează performanțe reale. De la design la cameră, de la display la UX, acesta e cel mai ambițios telefon pe care l-am creat vreodată”, a declarat Juno Cho, președinte și CEO al LG Electronics Mobile Communications, citat de playtech.ro. ”Dacă Steve Jobs ar fi fost în viață, i-ar fi plăcut LG G4″, ar fi declarat un alt reprezentant LG, înainte de lansarea telefonului.

Cei de la LG au optat pentru un capac acoperit cu piele, disponibilă pe negru, maro, roșu, albastru, bej și galben, dar există si varianta cu carcasă de plastic, disponibilă pe gri metalic, alb ceramic și auriu, potrivit unimedia.ro.

Are procesor de la Qualcomm, Snapdragon 808, o memorie RAM de 3 GB, un spaţiu intern de stocare de 32 GB, o baterie detaşabilă de 3.000 mAh, ce rezistă cu 20% mai mult decât predecesorul său, iar serviciile GPS au fost îmbunătăţite.

Sistemul de operare folosit este Android Lollipop 5.1, cu interfaţa companiei. Totuşi, LG va livra telefonul cu mai puţine aplicaţii preinstalate, iar ca browser va veni doar cu Google Chrome. Terminalul va beneficia şi de 100 GB de stocare in cloud, timp de doi ani, prin intermediul Google Drive.

Camera, mult îmbunătăţită, vine cu un senzor de 16 MP, are o deschidere f/1.8, iar sistemul de focalizare este acelaşi folosit şi pe G3, prin laser. LG a inclus un nou senzor pentru cameră, ce promite redarea culorilor cât mai natural chiar şi în condiţiile în care lumina este foarte slabă.

Camera are şi un bliţ LED dual tone, stabilizare optică a imaginii, HDR şi laser AF. Camera este capabilă de filmare 4K la 30fps sau fullHD la 60fps şi oferă înregistrare audio stereo în timpul filmarilor.

Aplicaţia de cameră are şi un mod manual ce te ajută să setezi toate funcţiile unei camere profesionale. Camera secundara (frontală) este de 8MP (capabilă de filmare fullHD la 30fps).

LG G4 are butoanele fizice de volum poziţionate pe spatele carcasei, sub camera principala. Aşa cum suntem deja obişnuiţi...

Dimensiunile LG G4 sunt de 149mm x 76mm, iar carcasa are o grosime de 9,8mm. Greutatea noului vârf de gamă al LG este de 155 grame.

LG G4 va fi disponibil în magazinele din Coreea de Sud începând cu data de 29 aprilie, iar peste o lună va putea fi găsit și în restul lumii, însă compania nu a oferit  informaţii despre preţul acestuia.

×
Subiecte în articol: lg g4 lansare smartphone telefon mobil IT