x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă AIEA: Ambasadorul român Cornel Feruță a pierdut în fața argentinianului Rafael Grossi

AIEA: Ambasadorul român Cornel Feruță a pierdut în fața argentinianului Rafael Grossi

29 Oct 2019   •   15:15
AIEA: Ambasadorul român Cornel Feruță a pierdut în fața argentinianului Rafael Grossi

Consiliul Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) s-a reunit, la Viena, pe 29 octombrie 2019, pentru a patra rundă de vot formal în cadrul procesului alegerii Directorului General al AIEA, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. În ultima fază a competiţiei au participat ambasadorul Cornel Feruţă, Directorul General în exerciţiu al Agenţiei şi Rafael Grossi, ambasadorul Argentinei la Viena. S-au înregistrat următoarele rezultate: Cornel Feruţă (10 voturi) şi Rafael Grossi (24 voturi). S-a înregistrat o abţinere.

Votul de astăzi a marcat încheierea procesului de alegere a Directorului General al AIEA în Consiliul Guvernatorilor, în condiţiile în care a fost atins pragul minim necesar (2/3 din 35 de state membre în Consiliul Guvernatorilor). Conform procedurii, alegerea urmează să fie confirmată de Conferinţa Generală, organul decizional al Agenţiei.

Rezultatele obţinute de ambasadorul Cornel Feruţă reflectă sprijinul important pentru candidatura sa din partea mai multor state membre ale Consiliului Guvernatorilor. În etapele precedente ale procesului de alegere, candidatul român a obţinut un maxim de 17 voturi. Activitatea ambasadorului Feruţă, atât ca parte a echipei fostului Director General al AIEA, Yukiya Amano, cât şi la conducerea Agenţiei, în procesul de tranziţie, a fost apreciată de statele membre.
 

×