x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Epavele a două nave de război din secolul al XVII-lea au fost descoperite lângă Stockholm

Epavele a două nave de război din secolul al XVII-lea au fost descoperite lângă Stockholm

09 Noi 2019   •   23:00
Epavele a două nave de război din secolul al XVII-lea au fost descoperite lângă Stockholm
Sursa foto: observator.tv

O echipă de cercetători a anunţat descoperirea epavelor a două nave de război datând probabil din secolul al XVII-lea, în apropiere de Stockholm. Cele două nave au fost găsite în apropiere de insula Vaxholm, din arhipelagul Stockholm, a declarat arheologul maritim Jim Hansson.

Ambele au fost scufundate deliberat în a doua parte a secolului al XVII-lea, după ce au fost scoase din uz de marina suedeză, cu scopul de a îngreuna accesul pe mare al intruşilor spre Stockholm.

Una dintre epave ar putea fi o "navă-soră" a celebrei nave de război Vasa, care s-a scufundat la prima sa călătorie, în 1628. Măsurătorile se potrivesc cu cele ale navei Vasa.

Potrivit relatărilor istorice, mai multe nave de război au fost scufundate în apropiere de Vaxholm, inclusiv nava-soră a Vasa, "Applet", construită în 1629 şi scufundată în 1659.
Arheologii au prelevat mai multe mostre de lemn de la epave, care urmează să fie analizate pentru a afla mai multe despre această descoperire.

Vasa a fost recuperată de pe fundul mării în aprilie 1961, iar acum este găzduită într-un muzeu aflat pe malul apei, la Stockholm.

Epavele descoperite recent vor fi lăsate probabil pe fundul mării.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: epave