x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă "Lumea mortii": previziunile NASA privind viitorul Pamantului!

"Lumea mortii": previziunile NASA privind viitorul Pamantului!

03 Mai 2018   •   18:07
"Lumea mortii": previziunile NASA privind viitorul Pamantului!

Planeta albastra ar putea avea aceeasi soarta trista ca Venus, tranformandu-se, pe viitor, intr-o "lume a mortii", cu temperaturi extrem de ridicate, cred expertii Agentiei americane spatiale, NASA.

 

In opinia oamenilor de stiinta americani, candva, in vremuri de mult trecute, Venus ar fi putut adaposti diferite forme de viata. Dar cresterea subita a termperaturilor care au atins chiar si 450 de grade Celsius, au facut din aceasta planeta un fel de minge de foc.

Mai mult, planeta a fost acoperita d eun nor de acid sulfuric, care a distrus si ultimele organisme vii care ar fi putut supravietui.

Specialistii NASA cred ca, intr-un viitor destul de indepartat, aceeasi situatie s-ar putea produce pe Terra din cauza proceselor ireversibile de incalzire si poluare a planetei, provocate de activitatea umana, dar si de catastrofele antropogene.

Pentru a evita un astfel de scenariu dramatic, oamenii de stiinta de la NASA ii indeamna pe locuitorii Pamantului sa-si schimbe stilul de viata, in sensul de a avea mai multa grija de actuala lor casa.

×