x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amazon stârnește neliniște cu Rekognition. Programul de recunoaștere facială poate identifica pe oricine

Amazon stârnește neliniște cu Rekognition. Programul de recunoaștere facială poate identifica pe oricine

22 Mai 2018   •   17:50
Amazon stârnește neliniște cu Rekognition. Programul de recunoaștere facială poate identifica pe oricine

Amazon a început să vândă autorităților din SUA programul său de recunoaștere facială. Suma pe care o încasează Amazon fiind una ridicol de mică, de numai câțiva dolari pe lună. Însă reprezentanții Uniunii Libertăților Civile din Nordul Californiei sunt nemulțumiți de faptul că Amazon a început să pună la dispoziția autorităților acest program și susțin că utilizarea aplicației pavează dumul pentru încălcarea drepturilor și libertăților oamenilor.

Amazon furnizează tehnologia Rekognition dar și servicii de consultanță. Grupurile care luptă pentru respectarea drepturilor și libertăților civile și-au manifestat nemulțumirea pentru că tehnologia a fost preluată de autorități fără nicio consultare sau discuție publică.

Într-o scrisoare a grupurilor pentru drepturi civile adresată Amazon se cere stoparea vânzării acestui produs poliției deoarece ar duce la întărirea supravegherii comunităților vulnerabile.

Purtătoare de cuvânt a companiei, Nina Lindsey, spune că: ”Amazon cere clienților să se supună legilor și să fie responsabili atunci când utilizează serviciile AWS” (Amazon Web Services, divizia care găzduiește programul de recunoaștere facială).  ”Când vom constata că un client abuzează de seriviciile AWS, îi vom suspenda accesul la serviciile noastre”, a mai spus Nina Lindsey.

Reprezentanta Amazon a mai precizat că tehnologia de recunoaștere facială prezintă multe utilități practice. Au existat clienți care au folosit programul în cazul persoanelor răpite iar parcuri de distracție au găsit copii pierduți. ”În timpul nunții regale de săptămâna trecută Rekognition a fost folosit de clienți pentru a-i  identifica participanții la eveniment”, au mai declarat Lindsey.

Sursa: Washington Post

×
Subiecte în articol: rekognition amazon drepturi civile