x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce BUCURII li se mai pregătesc angajaţilor de către departamentele IT ale firmelor din România

Ce BUCURII li se mai pregătesc angajaţilor de către departamentele IT ale firmelor din România

de Alexandru Radescu    |    10 Iul 2014   •   13:04
Ce BUCURII li se mai pregătesc angajaţilor de către departamentele IT ale firmelor din România

Securitatea, managementul riscului şi creşterea traficului de date sunt principalele provocări cu care se vor confrunta departamentele de IT din companii în următorii trei ani, relevă un studiu efectuat în rândul a 634 de specialişti IT din companiile prezente în România.

În contextul creşterii nevoii de mobilitate şi odată cu extinderea adopţiei dispozitivelor conectate la internet, dar şi a necesităţii securizării datelor şi al accesării lor de pe orice dispozitiv, oriunde şi oricând, o serie de noi tendinţe vor fi resimţite în perioada următoare de către companii. Astfel, deşi trimiterea de email-uri (în proporţie de 32%) şi convorbirile telefonice (indicate de 26% dintre respondenţi) rămân cele mai răspândite mijloace de comunicare folosite în companiile din România, există un interes în creştere pentru sistemele de colaborare care îmbunătăţesc experienţa de comunicare, cum sunt soluţiile de videoconferinţă sau conferinţe web.

O altă concluzie importantă a studiului relevă faptul că firmele din România sunt în continuare atente atunci când vine vorba de securitatea datelor. În prezent, aproape jumătate dintre firme (44%) permit angajaţilor să se conecteze la reţeaua companiei de la distanţă, având astfel acces la aplicaţii, la date, de pe dispozitive mobile care nu aparţin firmelor respective: laptop-uri, smartphone-uri, tablete etc. În plus, 7% dintre specialişti afirmă că îşi propun să permită angajaţilor accesul la datele companiei de pe dispozitivele personale în următoarele 6 luni de zile.

Cât priveşte centrele de date, specialiştii sunt mult mai preocupaţi de performanţa acestora (27%), de scalabilitatea (22%) şi de securitatea lor (22%) şi mai puţin de capacitatea de stocare (7%) sau de eficienţa energetică (9%).

Sondajul a fost realizat de Cisco, la jumătatea lunii mai, şi se bazează pe răspunsurile furnizate de 634 de specialişti IT din companii private şi instituţii publice din România. 



×