x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum te ajută tehnologia 5G să îți faci o „casă inteligentă”

Cum te ajută tehnologia 5G să îți faci o „casă inteligentă”

25 Iul 2019   •   06:20
Cum te ajută tehnologia 5G să îți faci o „casă inteligentă”

Tehnologia 5G este cea de-a 5-a generatie de retele mobile si reprezinta o evolutie semnificativa a retelelor LTE 4G de astazi. Aceasta generatie este proiectat pentru a face fata cresterii foarte mari a datelor si a conectivitatii societatii moderne de astazi, a internetului cu miliarde de dispozitive conectate si a inovatiilor de maine. La urma urmei este urmatorul pas natural dupa 4G si promite sa fie substantial mai rapid decat orice am vazut inainte.

Nu este vorba numai despre cresterea vitezei asa cum s-a sugerat ca 5G va fi de 100 de ori mai rapidă decat standardul 4G. In special in cazul unei case inteligente, tehnologia 5G are potentialul de a revolutiona in acest sens. Casa inteligenta este un mediu in care traiesc un numar tot mai mare de locuitori – o gospodarie care, pe langa faptul ca detine laptopuri si smartphone-uri, contine si gadgeturi de la difuzoare inteligente, la becuri inteligente si incuietori inteligente.
 
Dispozitivele conectate reprezinta o modalitate excelenta de a rationaliza modul in care poti face lucrurile in jurul casei, dar este si limitat datorita restrictiilor de viteza si altor probleme. Ar putea 5G sa fie salvatorul pentru o casa inteligenta?

Dispozitive inteligente mai rapide si mai eficiente

.............

Citește mai departe AICI

 

×