x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Directorul general al OTE, chemat în justiţie

Directorul general al OTE, chemat în justiţie

00 0000   •   00:00

Directorul general al operatorului telecom elen OTE, Panagis Vourloumis, a fost chemat în faţa justiţiei de autorităţile elene. Vourloumis este acuzat de abuz de autoritate în cazul unor contracte supraevaluate, de 54 milioane de euro, încheiate cu grupurile Siemens şi Intracom.

Decizia aducerii lui Vourloumis în faţa justiţiei este rezultatul unei investigaţii demarate în 2005 în urma unor anchete de presă. Acuzaţiile autorităţilor se referă la contracte de achiziţii de materiale încheiate între 2003 şi 2006, perioadă în care grupul deţinea capital mixt, de stat şi privat, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de AFP.

Vourloumis va fi judecat împreună cu un fost director al OTE, Georges Ioannidis.

Conducerea OTE şi relaţiile grupului cu furnizorii au fost criticate frecvent în ultimii ani şi fac obiectul unor anchete parlamentare şi judiciare, în condiţiile în care există supiciuni că mai mulţi politicieni eleni au primit mită de la Siemens.

"Directorii OTE care au luat decizia pusă în discuţie de justiţie au acţionat exclusiv în interesul companiei. Afacerea vizează contracte pentru întreţinerea reţelelor încheiate înaintea venirii actualei conduceri, în 2004", se arată într-un comunicat al operatorului telecom, citat de Mediafax.

OTE este controlat în proporţie de 30% de către grupul german Deutsche Telekom. Statul elen deţine 20% din capitalul companiei. Operatorul telecom controlează în România companiile Romtelecom, Cosmote România şi Germanos.

Intracom este un important furnizor de soluţii IT&C din sud-estul Europei.


×
Subiecte în articol: redactie