x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google inaugurează un centru pentru ingineria siguranţei în contextul actualei dezbateri despre securitate online

Google inaugurează un centru pentru ingineria siguranţei în contextul actualei dezbateri despre securitate online

14 Mai 2019   •   22:20
Google inaugurează un centru pentru ingineria siguranţei în contextul actualei dezbateri despre securitate online

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a declarat că siguranţa online a persoanelor reprezintă o prioritate pentru gigantul tehnologic, care a inaugurat un centru pentru ingineria siguranţei în Germania, informează marţi Press Association. 

Compania a înfiinţat primul său Google Safety Engineering Centre (GSEC) în Munchen, având drept obiectiv crearea de noi instrumente pentru îmbunătăţirea confidenţialităţii şi securităţii serviciilor din domeniul internetului furnizate de companie. 

"La reuniunea I/O de săptămâna trecută, conferinţa anuală a dezvoltatorilor noştri din California, am spus că lucrăm la dezvoltarea unui Google mai util pentru toată lumea. Siguranţa online a persoanelor şi păstrarea datelor acestora confidenţiale şi securizate reprezintă o parte semnificativă din munca noastră", a precizat Sundar Pichai într-un mesaj video la deschiderea centrului. 

"Credem că siguranţa şi confidenţialitatea trebuie să fie accesibile tuturor şi punem acest lucru în aplicare prin produse care abilitează fiecare persoană care face alegeri clare şi semnificative în ceea ce priveşte datele personale".

Odată cu inaugurarea centrului, a fost lansat şi un nou plan de finanţare în valoare de 10 milioane de euro pentru organizaţiile europene din domeniul siguranţei pe internet.

"Confidenţialitatea şi securitatea, nucleul produselor noastre, nu înseamnă doar siguranţa persoanelor în timpul utilizării serviciilor Google, ci şi asigurarea siguranţei acestora atunci când navighează pe internet", a spus Pichai.

Inaugurarea a avut loc în contextul în care companiile de tehnologie sunt criticate constat referitor la modalitatea lor de abordare a problemei siguranţei pe internet. 

Luni, un avocat reprezentând trei victime ale abuzurilor sexuale online din Marea Britanie a declarat, în cadrul unei comisii de anchetă, că firmele din domeniul internetului, printre care Google nu au reuşit să soluţioneze problema abuzului online. 

William Chapman a declarat pentru Independent Inquiry into Child Sexual Abuse (IICSA) că giganţii din domeniul tehnologiei rămân ''imuni la asumarea responsabilităţii, indiferent cât de neglijenţi sau nepăsători'' sunt la riscurile pe care le reprezintă pedofilia.

În aprilie, o carte albă redactată de guvernul britanic referitoare la abuzuri online a propus introducerea unei obligativităţi pentru companiile din domeniul tehnologiei şi reţelelor de socializare, care trebuie să se angajeze că îşi vor proteja utilizatorii riscând, în caz contrar, să fie pedepsiţi de către o autoritate independentă de reglementare. 

Vicepreşedinta Google pe probleme de siguranţă, Kristie Canegallo, a spus că noua schemă de finanţare va putea fi accesată de o serie de organizaţii care nu operează doar online.

"Aceste organizaţii ar putea avea drept obiectiv lupta împotriva urii şi extremismului în comunităţile lor sau sprijinirea tinerilor pentru ca aceştia să fie în siguranţă online", a spus Canegallo. 

"Aceştia abordează subiecte care nu încep neapărat atunci când deschizi laptopul sau se termină după ce l-ai închis, ci acolo unde tehnologia poate avea încă un cuvânt de spus".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: google siguranță online