x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MyDoom nu are nici o sansa impotriva Microsoft

MyDoom nu are nici o sansa impotriva Microsoft

02 Feb 2004   •   00:00

Noaptea trecuta, cand ceasul computerelor infectate cu virusul MyDoom.B a aratat 0:00, o armata de calculatoare "mutante" ar fi trebuit sa atace pagina web a companiei Microsoft: www.microsoft.com. Daca aceasta manevra ar fi reusit, probabil serverul Microsoft ar fi avut aceeasi soarta cu reteaua de computere care administreaza site-ul www.sco.com, scos din circuit pe data de 1 februarie dupa atacul primei variante a virusului: MyDoom.A.
Desi toata lumea a asteptat cu sufletul la gura sa vada deznodamantul confruntarii dintre virus si Microsoft, expertii in securitatea datelor ne-au declarat inca de ieri ca virusul nu are nici o sansa sa faca vreun rau serverului Microsoft.

EROARE. Va amintiti, probabil, ca ambele variante ale virusului MyDoom interzic computerelor infectate sa se conecteze la siteurile unor companii de securitate sau ale unor produca tori de programe antivirus, tocmai pentru a impiedica victimele sa descarce de acolo programe care sa omoare virusul. Ei bine, www.microsoft.com se afla pe lista celor 60 de site-uri la care computerele infectate nu se pot conecta, pentru ca virusul nu le da voie.
Prin urmare s-a ajuns la o situatie cel putin ciudata: pe de o parte virusul le comanda computerelor infectate sa atace serverul Microsoft, apoi le interzicea sa se conecteze la serverul care administreaza pagina de Internet a Microsoft. "Computerele infectate vor esua in incercarea de a ataca Microsoft", a concluzionat Cosmin Mares, expert in programe antivirus.
CRISTIAN IONITA

×
Subiecte în articol: Microsoft mydoom