x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ecaterina Andronescu, cu emoţie despre învăţătoarea sa

Ecaterina Andronescu, cu emoţie despre învăţătoarea sa

de Florentina Fântânaru    |    02 Mar 2012   •   21:00
Ecaterina Andronescu, cu emoţie despre învăţătoarea sa

Am stat cu inima la gat in asteptarea unei invitate care s-a lasat greu sa treaca dincolo de aparente. La un moment dat am crezut ca m-a lasat cu ochii in soare, insa doamna rector este parolista si cum a spus, asa s-a intamplat. Astfel ca intr-o dimineata de joi, cu 15 minute inainte de inceperea filmarii, a intrat in platou. 'Am suferit de o timiditate excesiva', spune Ecaterina Andronescu, rectorul Politehnicii Bucuresti.

Fostul ministru al Invatamantului continua istorisirea cu faptul ca nu putea vorbi cu invatatoarea nimic in afara lectiilor. 'De fiecare data cand ma intreba ceva strict personal, nu puteam rosti nici un cuvant.' Cine ar putea crede ca doamna inginer in stiinta si ingineria materialelor oxidice, politician cu vechime, ar fi putut suferi de un blocaj la nivelul comunicarii, in copilarie? Asezata in fotoliul destinat invitatului, doamna profesor doctor nu si-a prea gasit locul la inceput.

Fotoliu acela parea sa o inghita cu totul, insa ochii ei negri nu m-au slabit o clipa si i-am vazut umezi atunci cand mi-a vorbit de invatatoarea pe care a avut-o la scoala din Malovat, satul din Mehedinti in care s-a nascut si a copilarit. Asta s-a intamplat cu cateva clipe inainte de inceperea interviului. M-a rugat sa o las sa spuna cateva cuvinte despre invatatoarea pe care a iubit-o atat de mult! Asteptam momentul, insa doamna Andronescu n-a lasat sa tasneasca emotia pe care o intrezarisem, s-a controlat si si-a fixat discursul pe tehnica primului dascal din viata Domniei sale.

Am intrebat-o daca si-a pierdut vreodata echilibrul pe care spune ca l-a invatat de la lumea materiala, o lume studiata indeaproape in laborator. Doamna ex-mi­nistru imi spune ca echilibrul interior nu i-a creat niciodata probleme. Dar cate probleme poate crea acasa, lipsa femeii pentru care ziua de munca are 24 de ore, din care aproape toate dedicate profesiei. 'Am avut din nou noroc. Nu au fost derapaje in relatia de cuplu, am fost inteleasa.' O intreb daca nepotii au parte de bunica lor asa cum si-ar dori. Doamna profesor imi spune cu un zambet putin trist 'Nici o sansa!'.

×
Subiecte în articol: special ecaterina andronescu