x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri „Mergeam pe furiș la orele de canto de la Palatul Copiilor”

„Mergeam pe furiș la orele de canto de la Palatul Copiilor”

29 Aug 2019   •   09:30
„Mergeam pe furiș la orele de canto de la Palatul Copiilor”
Sursa foto: Ciprian Strugariu

Este talentată, plină de energie și vine dintr-o familie de artiști. Are muzica în sânge, iar „evoluția” este cuvântul care o definește. Într-un interviu fulger, Iuliana Ghinea, solista Prestige Orchestra, ne vorbește despre cariera sa, dar și despre povestea de dragoste cu partenerul său de scenă.

 


Dincolo de scenă, cine este Iuliana Ghinea?

 

Iuliana Ghinea: - Sunt un om normal, o femeie îndrăgostită de ceea ce face. Muzica și scena reprezintă o mare parte din viața mea. 

 

Cum ai început să cochetezi cu muzica?

 

Iuliana Ghinea: - Tatăl meu a cântat și el. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea, însă nu și-a dorit ca eu să urc pe scenă ca solist vocal... Astfel că, m-au dus la școala să studiez vioara. Nu am îndrăgit acest instrument și mergeam pe furiș la orele de canto de la Palatul Copiilor.

 

Când și cum l-ai întâlnit pe Cosmin, partenerul de trupă și soțul tău? Care este povestea voastră?

 

Iuliana Ghinea: - Ne-am cunoscut la un eveniment, unde am venit să dau o probă în trupa pe care o coordona pe atunci tatăl lui. A fost dragoste la prima vedere, iar după doar două săptămâni ne-am mutat împreună și, iată-ne, astăzi, având cea mai renumită trupă pentru evenimente - singurul „one band show” din țară. Trupa Prestige aduce pe scenă un show cu 30 de artiști. 

 

Ce stil de muzică abordați? Și ce vreți să transmiteți publicului prin tot ceea ce faceți?

 

Iuliana Ghinea: - Abordăm toate genurile muzicale, mai puțin cele orientale românești. Prestațiile noastre se diferențiază prin complexitatea fiecărui show în parte, ne-am dorit să nu ne lipsească nimic, să avem muzică și spectacole pe toate gusturile. Suntem foarte atenți la detalii și urcăm pe scenă doar dacă avem un anumit setup. Prin urmare, am investit foarte mult în logistică, tocmai pentru că noi considerăm că detaliile fac diferența. Ținuta este la fel de importantă... Toate acestea fac parte din respectul nostru pentru public. 

 

Ai niște ținute spectaculoase la fiecare apariție. Cât investești în imagine?

 

Iuliana Ghinea: - Într-adevăr punem foarte mult accent pe costumații și pe prezența scenică. Este la fel de importantă ca toate celelalte detalii de care ținem cont. Sumele sunt foarte mari. Sunt şi costume și ținute care sunt cumpărate din afara țării, dar foarte multe dintre ele sunt făcute de designeri de la noi. Niciodată nu am socotit cât ar costa ținutele dintr-un sezon, pentru că sigur nu mi-ar „face bine”...

 

Cu ce designeri ai colaborat până acum?

 

Iuliana Ghinea: - Am colaborat cu designeri tineri de la noi, care sunt foarte talentați. Pentru încălțăminte, cu Bianca Georgescu şi Mihaela Glăvan. Iar ţinutele: IE Clothing, Denis Predescu, Gina Cas, Edita Lupea, Maria Queen Maria etc. 

 

Ce pregătiți în perioada următoare?

 

Iuliana Ghinea: - Pregătim noi show-uri, pe care le vom filma în curând, iar spre finalul anului - în noiembrie, mai exact - ne dorim un concert aniversar Prestige Orchestra, care v-a fi dedicat tuturor celor care ne-au susținut în toți acești ani. 

 

 

×