x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mogulul Revoluţiei. George Costin încasează de la fiecare revoluţionar pe care îl reprezintă în instanţă sume cuprinse între 100 şi 300 de milioane de lei vechi

Mogulul Revoluţiei. George Costin încasează de la fiecare revoluţionar pe care îl reprezintă în instanţă sume cuprinse între 100 şi 300 de milioane de lei vechi

de Petru Zoltan    |    19 Feb 2012   •   21:00
Mogulul Revoluţiei. George Costin încasează de la fiecare revoluţionar pe care îl reprezintă în instanţă sume cuprinse între 100 şi 300 de milioane de lei vechi

In urma cu 22 de ani, sute de oameni au fost ciuruiti de gloante pentru ca au avut curajul sa iasa in strada sa isi strige nemultumirea impotriva regimului comunist. Pe atunci, seful statului major al garzilor patriotice de la IMGB era George Costin, care avea in subordine aproximativ 100 de luptatori inarmati. El primise ordin sa-i inlature pe protestatari pentru a restabili ordinea in zona Hotelului Intercontinental.

George Costin sustine ca a fost ofiter in Armata Romana pana in anul 1983, cand s-a angajat pe platforma IMGB ca subinginer. Datorita pregatirii mili­tare a fost uns in pozitia de sef al gar­zilor patriotice. Insa, a precizat ca a imprumutat o lada de munitie de la U.M. 01305 doar pentru a apara plat­forma de teroristi, si nu a avut nici un moment intentia de a lupta im­potriva civililor. Vazand ca regimul Ceausescu a fost inlaturat de la pu­tere, George Costin nu a ratat ocazia si a devenit revolutionar. Cu acte in re­gula. O data cu trecerea timpului, el a pus bazele Asociatiei "23 Decembrie 1989 Metrou" Bucuresti. Intr-un final a fost uns in functia su­prema de secretar de stat la Secreta­riatul de Stat pentru Problemele Re­vo­lutionarilor din Decembrie 1989.

Insa, "Revolutia din 1989" a devenit o afacere de succes, in care se invart aproximativ 80 de milioane de euro anual, bani de la bugetul de stat. Practic, fiecare din cei 16.000 de re­volutionari primeste o indemnizatie de 1.800 de lei pe luna. Cum au ajuns "baietii destepti" sa se aboneze la banii revolutionarilor? Raspunsul l-am gasit pe portalul instantelor de judecata, unde actualul secretar de stat, George Costin, figureaza ca mandatar al catorva sute de persoane.

Secretarul de stat a precizat ca apare in aceasta calitate pentru ca ii reprezinta pe revolutionari in fata instantelor de judecata, deoarece au de recuperat in­demnizatia lunara din anul 2004 pana in prezent. Pentru acest gest de bunavointa, stimabilul secretar de stat a incheiat cu fiecare in parte o procura prin care urmeaza sa primeasca un procent din banii cuveniti acestora. Potrivit documentelor aflate in posesia noastra, Ilie Dumitru a fost unul dintre re­volutionarii inclusi la categoria participanti, dar, dupa preschimbare certificatului, a fost numit luptator in Revolutie.

Acesta l-a mandatat pe Costin, in calitate de lider al Aso­cia­tiei Metrou, sa-i reprezintele interesele. Dupa ce a incasat banii, Dumitru s-a dus la Asociatia Metrou, unde a platit suma de 21.450 de lei, in baza unei chitante nestampilate. Astfel, fiecare revolutionar reprezentat de Costin trebuie sa ii plateasca acestuia o suma cuprinsa intre 100 si 300 de milioane de lei vechi. Dar se pare ca aceasta afacere a intrat in atentia Directiei Nationale Anticoruptie Pitesti. Pana atunci, insa, secretarul de stat a girat cu parafa Guvernului un protocol incheiat intre Partidul Democrat Liberal si Blocul National al Revolutionarilor, in care se precizeaza ca revolutionarii vor refuza la orice forma de protest din fata sediilor PDL.

In schimbul tacerii, George Costin vrea sa transforme nemultu­mi­rea revolution­arilor intr-o mega-afa­cere imobiliara, prin care sa se imbogateasca rapid peste noapte pe spatele oamenilor care au de primit indemnizatiile de revo­lutionari. Practic, el vrea ca toate sediile revolutio­na­rilor sa treaca gratis in proprietatea asociatiilor de revolutionari, plus multe alte drepturi banesti. Toate aceste amendamente si modificari vor fi sustinute de grupul PDL in fata Comisiei Juridice din Parlament.

×
Subiecte în articol: special george costin