x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Profesorul Sinescu vrea ca UMF să fie printre primele 500 de universităţi din lume

Profesorul Sinescu vrea ca UMF să fie printre primele 500 de universităţi din lume

de Diana Scarlat    |    14 Apr 2012   •   22:20
Profesorul Sinescu vrea ca UMF să fie printre primele 500 de universităţi din lume

Noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila', prof. dr Ioanel Sinescu, isi propune sa continue munca predecesorului sau, profesor dr Florian Popa.

Noul rector si-a stabilit ca obiectiv fundamental accelerarea eforturilor de transformare a UMF 'Carol Davila', din Bucuresti, intr-o universitate de elita, sa fie una dintre primele 500 de universitati ale lumii, printr-o atitudine responsabila, deschisa si flexibila a liderilor universitari de la toate nivelurile. 'Programul de management universitar pe care-l propun are, printre alte obiective, continuitatea centrarii activitatii Universitatii pe excelenta, demers strategic axat pe promovarea unui management academic modern, cu o oferta definitorie printr-un inalt stadiu calitativ, intr-un climat intern destins si stimulativ intelectual atat pentru studenti, cat si pentru corpul profesoral, deschis libertatilor de gandire si exprimare, pe un fond de responsabilitate profesionala, morala si sociala, generator de creativitate si inovare', spune prof. dr Ioanel Sinescu.

In legatura cu strainii care 'ne fura medicii', noul rector al UMF 'Carol Davila' spune ca 'viabilitatea programelor de studii ale unei universitati, a calitatii acestora, nu poate fi certificata decat in cadrul sistemului concurential, in care competentele sunt cautate si validate direct de sistemul de furnizare a serviciilor medicale', si nu este de acord cu cei care considera ca un medic se pregateste in primul rand pentru goana dupa venituri cat mai mari. 'Consider ca majoritatea celor care vin la aceasta universitate o fac pentru a putea fi de ajutor semenilor, pentru a cunoaste cat mai multe despre corpul uman si pentru a se instrui intr-un domeniu care a fost, este si va fi intotdeauna de viitor. Noi, cadrele didactice din UMF «Carol Davila», incercam sa le insuflam studentilor nostri ideea ca partea financiara a activitatii lor este una de plan secundar, primand cea de desavarsire profesionala. Un bun medic va fi mult mai multumit cu sine prin prisma realizarilor sale profesionale decat de nivelul recompensei financiare oferit de societate', spune Sinescu.

Profesorul Ioanel Sinescu este hotarat sa duca mai departe renumele universitatii pe care o conduce, cea mai mare universitate de medicina din tara, care ofera studentilor o logistica de prima mana si o arie vasta de competente, care a atras cele mai iscusite si cele mai bine pregatite cadre didactice si care l-a dat lumii pe George Emil Palade, singurul roman care a obtinut Premiul Nobel in medicina. 'UMF «Carol Davila» are o pozitie consecventa in sistemul de sanatate din Romania, dovedindu-se un promotor activ in realizarea obiectivelor si criteriilor academice pentru introducerea de programe noi, imbunatatirea celor existente, in conformitate cu spiritul Bologna, care sa ridice calitatea si sa perfectioneze mecanismele de formare profesionala ce au la baza cunoasterea si realitatea nevoilor de ingrijiri de sanatate la nivel national.

In plus, majoritatea domeniilor de ingrijiri de sanatate din Romania au fost si sunt dezvoltate de personalitati marcante ale Universitatii de Medicina si Farmacie «Carol Davila» cu activitate continua in conducerea Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane, a Academiei de Stiinte Medicale, in conducerea diferitelor comisii de specialitate si, mai ales, in conducerea Institutelor de Profil Medical, de importanta nationala', mai spune prof. dr Ioanel Sinescu.

×
Subiecte în articol: special