x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sufletele au topit nămeţii. Primarul Niculae Began a vrut să-i alunge cu Poliţia pe voluntarii din Bucureşti care au venit la deszăpezit

Sufletele au topit nămeţii. Primarul Niculae Began a vrut să-i alunge cu Poliţia pe voluntarii din Bucureşti care au venit la deszăpezit

de Robert Frunzescu    |    19 Feb 2012   •   21:00
Sufletele au topit nămeţii. Primarul Niculae Began a vrut să-i alunge cu Poliţia pe voluntarii din Bucureşti care au venit la deszăpezit

Tinerii protestatari din Piata Universitatii s-au mutat sambata in comuna Reviga si satul Mircea cel Batran, din judetul Ialomita, pentru a le da o mana de ajutor localnicilor asupriti de nameti. La ora 7:00, in parcarea unui supermaket din Bucuresti, tine­rii s-au strans cu mic cu mare pentru a face ultimele cumpa­ra­turi. Cu o seara inainte, in Piata Universitatii oamenii au strans cateva zeci de pungi cu alimente pentru oamenii la care urmau sa ajunga. Odata ajunsi in comuna Reviga, tinerii au fost izbiti de o realitate crunta. Mai multe case zaceau, inca, ingropate sub zapezi, cei mai afectati fiind batranii, neputinciosi in fata furiei albe. Majoritatea localnicilor acuzau lipsa de interes a primarului, despre care spun ca nu a intrat cu utilajele de deszapezit pe toate strazile afectate.

Oamenii inzapeziti, nemultumiti de primarul PDL-ist
"Pe primar nu-l intereseaza pro­blema zapezii. Tremuram precum cainii in case. Sotul, care are oasele mancate de reumatism, a dat zapada din curte atat cat a putut. Acum a cazut la pat si a trebuit sa platesc oameni la deszapezit din pensia amarata pe care o avem. Nu am nimic cu primarul, dar sa vina si el sa vada ce-i cu noi. Nici macar de pe strazi nu a curatat zapada. Noi ii votam, dar de noi se mai intereseaza cineva? Nimeni! Doar preotul, pe care primarul vrea sa-l dea afara din biserica, mai face cate ceva. Probabil ca pe primar il deranjeaza ca preotul se implica in problemele comunitatii mai mult decat el", s-a plans o femeie de aproximativ 60 de ani.

La randul sau, primarul pedelist Niculae Began ne-a declarat ca circa 80% din comuna a fost deszapezita si ca urmeaza sa intre cu utilajele zilele urmatoare si in restul zonelor cu probleme.
Totodata, in timpul prezentei ciumpalacilor in Reviga a circulat zonul ca tinerii din Piata Universitatii au venit aici sa organizeze un mi­ting, motiv pentru care primarul PDL-ist ar fi chemat Politia. Intrebat cum comenteaza situatia, edilul nu a negat ca a anuntat Politia, insa a motivat ca a facut-o doar pentru ca nu stia ce-i cu masinile parcate pe strada. Intr-un final, primarul a spus ca saluta initiativa tinerilor din Bucuresti, insa ii roaga sa nu strige "Jos Basescu!". Probabil ca i-ar fi convenit mai mult sa strige "Jos USL!", daca tinem cont de faptul ca una dintre lozincile preferate ale cium­palacilor din Piata Universitatii este "PSD, PDL, aceeasi mizerie!".

Dupa aproximativ doua ore de dat zapada din curtile oamenilor "viermii sio ciumpalacii" au fost invitati la o masa calda chiar in incinta bisericii din sat, organizata in semn de multumire de parinte Casian si tatal acestuia, care este tot preot in satul Mircea cel Batran. Din Reviga, tinerii s-au mutat in satul Mircea cel Batran. Actiunea ciumpalacilor a fost laudata de toata lumea, mai putin de primarul din Reviga, care a spus ca este doar de fatada, pe motiv ca in grup au fost si multe fete care nu faceau fata unui efort asa mare. Tine­rii care se strang la Fantana de langa Facultatea de Arhitectura s-au intors cu inima impacata inapoi in locul in care sunt zi cu zi de la opt la zece seara, adica Piata Universitatii, unde si-au reluat protestele impotriva actualei clase politice.

×
Subiecte în articol: special proteste piata universitatii