x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ziua Sfântului Valentin - sunt îndrăgostit de Piaţa Universităţii şi de tot ce reprezintă ea pentru mine

Ziua Sfântului Valentin - sunt îndrăgostit de Piaţa Universităţii şi de tot ce reprezintă ea pentru mine

de Teddy Florea    |    16 Feb 2012   •   21:00
Ziua Sfântului Valentin - sunt îndrăgostit de Piaţa Universităţii şi de tot ce reprezintă ea pentru mine

Suntem in 14 februarie, ziua Sfantului Valentin, si sunt indragostit lulea. In mod surprinzator, nu e vorba despre o dragoste pentru o persoana, ci despre o simpla si frumoasa stare de spirit. Sunt indragostit de Piata Universitatii si de tot ce reprezinta ea pentru mine si pentru noul tip de democratie participativa in Romania. Sunt indragostit de noua constiinta civica ce se formeaza si se modeleaza zilnic intre participanti.

Sunt indragostit de grupul de oameni care a indurat frigul saptamani in sir si care ar fi putut foarte simplu sa faca 'n' lucruri mai confortabile evitand bocna zilnica. Sunt indragostit de cetateni si de dorinta avida de a se face auziti si de a-si striga indignarea nereprezentarii politice in strada. Sunt indragostit de cei care au fost batuti si adusi abuziv in duba de jandarmi doar pentru ca nu au fugit in momentul in care au fost somati sa o faca. Sunt indragostit de oamenii ordinii sau mai bine spus ai dezordinii care ne-au legitimat si trimis amenzi pentru simplul fapt ca am mers prin Centrul Vechi cerand oamenilor din baruri sa ne urmeze in Piata.

Sunt indragostit de zambetul solidar al unor jandarmi care ne sustin tacit cauza, dar sunt obligati sa ne trateze ca pe inamici la ordinele superiorilor. Sunt indragostit de dorinta de schimbare profunda pe care o percep in ochii fiecarui participant, o dorinta de a conta in fata autoritatilor si de a putea influenta deciziile politice ale alesilor. Sunt indragostit de dovezile de iubire pe care le arata cei din Piata pentru Romania zilnic.

Am fost obisnuit cu o constanta alternanta de putere intre doua miscari corupte provenind din fostul FSN, acel partid sub al carui ordin prima miscare civica din Piata Universitatii din 1990 a fost reprimata violent. Iata ca dupa 22 de ani in care somnul natiunii a creat mici monstri, constiinta civica a revenit in Piata, si dorinta schimbarii se simte mai puternic decat oricand. Presiunea ce­tatenilor se face auzita in majoritatea oraselor din Romania si, mai devreme sau mai tarziu, atat Guvernul, cat si opozitia vor fi nevoite sa ne asculte. Incetul cu incetul, prin presiune populara, putem incepe o reforma a sistemului politic, prin care vocea noastra, a fiecarui cetatean roman, sa fie ascultata. E doar inceputul unei frumoase povesti de dragoste intre cetateni si Romania. Happy Valentine’s Day!

×
Subiecte în articol: special proteste piata universitatii