x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal! Dinamo, obligată să-și decimeze lotul

Scandal! Dinamo, obligată să-și decimeze lotul

de Adi Munteanu    |    27 Feb 2020   •   08:32
Scandal! Dinamo, obligată să-și decimeze lotul
Sursa foto: Pedro Zenkl

Chiar dacă Dinamo București face furori în Europa și are șanse foarte mari să se califice în optimile Ligii Campionilor la Handbal, alături de Barcelona, PSG, Kiel sau Vezprem, pe plan intern ar putea avea mari probleme. Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, vrea să limiteze la trei numărul de jucători extracomunitari.

 

Consiliul de Administraţie al FR de Handbal a reglementat numărul jucătorilor extracomunitari care pot fi legitimați la cluburile din România. În stagiunea viitoare, numărul este liminat la trei. Regula lovește cel mai tare în Dinamo, echipă care evoluează în playoff-ul Champions League. Dinamo trece prin cea mai bună perioadă din ultimii ani și este foarte aproape de a intra în elita handbalului masculin european după victoria 26-25 de la Lisabona cu Sporting. Însă la Dinamo sunt legitimați, în acest moment, opt jucători din afara Zonei Euro: trei tunisieni, Alouini, Bannour și Missaoui, doi iranieni, Heidarirad și Mousavi, un egiptean, Shebib, un sârb, Vucici și un brazilian, Nantes. Asta înseamnă că, din stagiunea viitoare, trebuie să renunțe la cinci dintre ei. Din păcate, aceștia sunt toți titulari, nucleul de bază al echipei din Ștefan cel Mare și artizanii prestațiilor de excepție din această campanie europeană.

 

„Mulțumim groparului Dedu”

Peluza Cătălin Hâldan a trimis un comunicat dur, în care contestă decizia FRH: „Chiar înaintea meciului decisiv de duminică cu Sporting, Dedu a luat o decizie care va destabiliza lotul lui Dinamo. Trebuie să renunțăm la cinci titulari, care și-au adus familiile aici, care au refuzat oferte din Germania, Danemarca sau Ungaria, au prins rădăcini printre noi, se simt acum izgoniți de criteriile stupide ale lui Dedu”.

 

×