x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Dan Petrescu e cel mai bun tăietor de lemne din ţară

Dan Petrescu e cel mai bun tăietor de lemne din ţară

09 Sep 2019   •   14:28
Dan Petrescu e cel mai bun tăietor de lemne din ţară
Sursa foto: Sebastian Marko

Dan Petrescu este noul campion național la tăiat lemne, obținând 76 de puncte în cele şase probe de concurs disputate la Zizin, în cadrul Campionatului național STIHL Timbersports.

Campionul de anul trecut, Cser Szilard, a obținut doar 48 de puncte, calificându-se pentru mondiale doar pe postul de rezervă. Campionatul Mondial are loc la Praga, la începtul lunii noiembrie. Echipa națională care ne va reprezenta va fi formată din 4 sportivi și o rezervă. Pe lângă Dan Petrescu (34 ani) care ne va reprezenta și la proba de individual, echipa națională va fi formată din David Balázsi (21 ani), Ionel Mariniță ( 31 ani) și Costel Pleș (37 ani).

“Pe ansamblu, timpii și punctajele de anul acesta au fost peste anul trecut. Anul acesta am introdus și un sistem de bonificații financiare pentru atleții care își depășesc rezultatele față de anul trecut, pentru fiecare probă în parte. Și iată că unii sportivi, ca David Balázsi au reușit timpi mai buni la fiecare probă. Nivelul de motivare al echipei și performanțele obținute la naționale, ne determină să ne concentrăm anul acesta mai bine să obținem un loc între primele zece echipe la nivel mondial”, declară Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports România.

Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii la naționalele de la Zizin au fost tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime și tăierea cu hot saw (super-motoferăstrăul).

×