x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Celtic Glasgow şi Lazio, anchetate de UEFA după manifestări nesportive ale suporterilor

Fotbal: Celtic Glasgow şi Lazio, anchetate de UEFA după manifestări nesportive ale suporterilor

30 Oct 2019   •   22:30
Fotbal: Celtic Glasgow şi Lazio, anchetate de UEFA după manifestări nesportive ale suporterilor

Echipele Celtic Glasgow şi Lazio vor face obiectul unor anchete ale UEFA, după manifestări nesportive ale suporterilor în partida care a opus cele două formaţii în Europa League săptămâna trecută, scrie BBC.

Conform sursei, fanii scoţieni au afişat două bannere, unul cu înjurături în limba italiană, celălalt înfăţişându-l pe fostul dictator Benito Mussolini spânzurat cu capul în jos.

În schimb, suporterii italieni au scandat lozinci obscene şi au făcut de mai multe ori salutul nazist.

Cazurile vor fi judecate de Comisia de disciplină a UEFA pe 21 noiembrie.

Celtic a învins-o pe Lazio Roma cu scorul de 2-1, joia trecută, la Glasgow, într-un meci din Grupa E a Europa League la fotbal, din care face parte şi CFR Cluj, fiind pe primul loc în grupă. Lazio, fără fundaşul român Ştefan Radu în lot, a deschis scorul prin Manuel Lazzari (40), dar campioana Scoţiei a reuşit să întoarcă scorul după pauză, prin golurile marcate de Ryan Christie (67) şi Christopher Jullien (89). A fost prima victorie pentru Celtic în zece meciuri cu echipe din Italia.

Scoţienii se vor deplasa la Roma săptămâna viitoare pentru meciul retur, urmând ca în tribune să aibă 8.000 de fani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Anchetă UEFA