x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România debutează în cadrul Jocurilor Olimpice la fotbal. Cum va arăta formaţia lui Rădoi

România debutează în cadrul Jocurilor Olimpice la fotbal. Cum va arăta formaţia lui Rădoi

22 Iul 2021   •   09:40
România debutează în cadrul Jocurilor Olimpice la fotbal. Cum va arăta formaţia lui Rădoi

Naţionala de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o absenţă de 57 de ani. La ediţia din 1964 desfăşurată tot la Tokyo, România ajungea până în faza sferturilor.

Echipa naţională de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Ultima ediţie la care a participat a fost în 1967, tot la Tokyo. Atunci, naţionala reuşea cea mai bună performanţă, calificarea în sferturi.

Mirel Radoi a reuşit să întrerupă perioada de absenţă datorită calificării în semifinalele EURO under-21 din 2019. Din păcate pentru selecţionerul Rădoi, din lot lipsesc câţiva jucători cheie, care au făcut posibilă această participare.

România se află în grupa B, alături de Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Honduras. Adversara de astăzi a reuşit calificarea datorită înfrângerii surprinzătoare a Statelor Unite în meciul decisiv din calificările zonei CONCACAF.

Pentru Honduras este a cincea oară când se califică la Jocurile Olimpice. De două ori s-a oprit în faza grupelor, în 2012 a ajuns în sferturile de finală, iar în 2016 s-a clasat pe locul 4. Echipa este antrenată de Miguel Falero (64 ani), el fiind numit în funcţie în acest an.

Rigoberto Rivas este cel mai bine cotat jucător al Hondurasului. În vârstă de 22 de ani, mijlocaşul ofensiv joacă în Serie B, la Reggina şi este cotat la un milion de euro.

Echipa probabilă care va intra pe teren: portar Aioani, fundaşi – Paşcanu, Ghiţă, Grigore, mijlocaşi – Marin – Raţiu, Ciobanu, Florescu, Stefan, atacanţi – Dobre, Ganea.

Meciul va începe la 14.00, ora României, şi se va desfăşura pe stadionul Kashima, din oraşul cu acelaşi nume. La centru va arbitra Leodan Gonzalez, alături de arbitrii asistenţi Nicolas Taran şi Richard Trinidad, toţi din Uruguay.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice