x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Lucescu, omagiat la TVR

Mircea Lucescu, omagiat la TVR

de Adi Munteanu    |    05 Iun 2020   •   19:00
Mircea Lucescu, omagiat la TVR

Realizatorul și comentatorul sportiv Dumitru Graur a realizat pentru Televiziunea Română un documentar de 16 episoade despre cariera și viața lui Mircea Lucescu, unul dintre cei mai prolifici antrenori pe care i-a dat România fotbalului internațional. Producția va putea fi văzută timp de 8 săptămâni, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30, la TVR 1. Primul episod, „Copilul cu ochii mari şi dragoste de carte”, va fi difuzat sâmbătă, 6 iunie.

Serialul urmărește pas cu pas cariera de jucător și de antrenor a celui supranumit „Il Luce” încă din anii ’90, când își câștiga faima în Italia, la Pisa și Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viața și cariera.
De-a lungul celor 16 episoade, sunt redate cu fidelitate, grație unor secvențe de arhivă foarte amănunțit cercetată, meciuri celebre între Dinamo și Steaua, partide ale echipei naționale, traseul unor formații construite de Lucescu, precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Rapid, Galatasaray sau Șahtior Donețk, numeroasele succese obținute cu aceste echipe, culminând cu câștigarea Cupei UEFA, la Istanbul, în 2009.
„Il Luce” este, în fapt, o adevărată cronică a fotbalului românesc, pe care Mircea Lucescu l-a marcat vreme de peste 50 de ani, dar și a succesului fără pereche obținut peste hotare, așa cum niciun alt antrenor român n-a reușit în epoca modernă. În final, ștafeta este predată fiului său, Răzvan Lucescu, a cărui promițătoare carieră de antrenor este în plină desfășurare. 

×