x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Play-off - luptă în trei, play-out - luptă în opt

Play-off - luptă în trei, play-out - luptă în opt

de Adi Munteanu    |    27 Feb 2020   •   12:10
Play-off - luptă în trei, play-out - luptă în opt

Odată încheiat sezonul regulat al Ligii I s-au separat apele în campionat. Pe de-o parte lupta pentru titlu, pe de alta evitarea retrogradării. În play-off, CFR Cluj pornește favorită pentru obținerea unui nou titlu de campioană a României, al șaselea, din care al treilea consecutiv. Doar Universitatea Craiova și, eventual, FCSB ar putea-o încurca. Celelalte trei echipe, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani și Astra Giurgiu vor face mai mult figurație, fiind mulțumite doar cu performanța de a se fi calificat în primele 6 echipe ale campionatului.

Dacă în play-off rămâne doar întrebarea dacă CFR, care este implicată și în Cupele Europene, își va continua hegenonia în fotbalul românesc, la polul opus, în play-out, sunt mari emoții. Nicio echipă nu este scutită de grijile evitării retrogradării: între prima și ultima clasată sunt doar 10 puncte și orice pas greșit te poate duce în zona nisipurilor mișcătoare. Cum fiecare din aceste echipe au avut perioade lungi de rezultate slabe, nu este exclus ca nici Viitorul și nici Dinamo să cadă în subsolul clasamentului. La urma-urmei, este nevoie de doar două înfrângeri consecutive ca să se aprindă becul roșu de avarie.

Dacă la începutul campionatului FC Voluntari, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște păreau deja condamnate la retrogradare, pe finalul sezonului situația s-a mai echilibrat. Asta și pe fondul unei serii de rezultate dezastruoase ale unor echipe cu pretenții, Viitorul, Poli Iași sau Dinamo.

În ceea ce privește pe Dinamo, lucrurile pot degenera galopant dacă nu-și va achita datoriile și nu se va primi licența pentru viitorul sezon. Oricât ar face chetă suporterii pentru plata salariilor jucătorilor, nu se pot acoperi din acești bani și datoriile istorice, sume despre care se află în fiecare zi că sunt tot mai mari. Cum speranțele cu vânzarea clubului s-au ruinat și nimeni nu mai este interesat să cumpere Dinamo, situația de la club devine tot mai gravă. Chiar și directorul general, Florin Prunea, declara că „Dinamo este ca un sat fără câini, degringolada este la ea acasă, ca și nesiguranța zilei de mâine. Singura satisfacție a acestui an este că nu ne-a bătut FCSB-ul. Mai mult, i-am și bătut fără drept de apel, dar doar atât”. Însă victoria contra rivalilor nu a adus nimic în afara unei victorii de palmares, pentru că în ultima etapă a fost învinsă clar de Gaz Metan Mediaș.

 

 

 

 

×