x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce au decis fanii Formulei I. Cea mai influentă persoană din istoria competiției

Ce au decis fanii Formulei I. Cea mai influentă persoană din istoria competiției

14 Mai 2020   •   11:15
Ce au decis fanii Formulei I. Cea mai influentă persoană din istoria competiției
Sursa foto: observator.tv

De șapte ori campion mondial, fostul pilot german, Michael Schumacher, a fost votat de fani cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1, pe site-ul oficial al competiției, transmite Reuters.

Rezultatul a fost publicat cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la primul Mare Premiu de Formula 1, desfăşurat în 1950, la Silverstone. Schumacher a obținut 61% din voturi, devansându-l pe fostul conducător al Marelui Circ, Bernie Ecclestone.

Michael Schumacher deţine recordul de șapte titluri mondiale cucerite în Formula 1 şi 92 de victorii de cursă. Acum, britanicul Lewis Hamilton a ajuns la şase titluri de campion mondial.

În primele tururi ale anchetei, Schumacher i-a învins pe foştii campioni mondiali Niki Lauda, Ayrton Senna şi Juan Manuel Fangio, precum şi pe fondatorul echipei Ferrari, Enzo Ferrari.

Un grup de experţi au stabilit o listă de 32 de nume, împărţite în patru categorii, de piloţi, conducători de echipe, inovatori tehnici şi persoane care au schimbat acest sport. Mii de fani au participat la anchetă, a anunţat Formula 1.

Michael Schumacher a suferit un accident la cap în 2013, pe o pârtie de schi din Austria, iar de atunci se află în stare de inconștiență. 

×
Subiecte în articol: michael schumacher formula 1