x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eveniment Special Olympics

Eveniment Special Olympics

21 Sep 2012   •   10:28
Eveniment Special Olympics

Maine, 22 septembrie, Special Olympics Romania sarbatoreste Ziua Internationala Eunice Kennedy Shriver. Aceasta manifestare este un omagiu adus anual fondatoarei miscarii Special Olympics si un indemn pentru desfasurarea de activitati prin care oamenii sa-si manifeste acceptarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale si unitatea cu acestia.

Eunice Kennedy Shriver si-a dedicat viata luptei pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati intelectuale, incercand de fiecare data sa aduca in atentia comunitatii abilitatile semenilor nostri defavorizati si a crezut cu tarie ca o singura persoana poate face diferenta si poate schimba lumea.

Activitatile de maine au un caracter predominant sportiv, pentru ca Eunice Shriver avea convingerea ca viata a milioane de persoane cu dizabilitati intelectuale poate fi schimbata prin sport, punandu-se astfel bazele unei comunitati incluzive si mai responsabile. Aceasta idee este urmata de toate organizatiile Special Olympics din lume pentru a-si indeplini misiunea: imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Astfel ca maine, sportivi Special Olympics si persoane fara dizabilitati, voluntari, studenti, parinti vor juca impreuna baschet, fotbal, bocce si vor participa la sesiuni de gimnastica aerobica si zumba.

Evenimentul va avea loc la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport - Strada Constantin Noica nr. 140 - incepand de la 10.30 si va dura doua ore. Special Olympics Romania organizeaza acest eveniment cu sprijinul fundatiilor Vodafone Romania si Mattel, precum si cu cel al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport.

Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003 ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics si ofera persoanelor cu nevoi speciale sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a competitiilor sportive. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si comunitatii din care fac parte.

×
Subiecte în articol: special eveniment olympics