x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal feminin: Olanda a fost învinsă de Danemarca la Campionatul Mondial din Japonia

Handbal feminin: Olanda a fost învinsă de Danemarca la Campionatul Mondial din Japonia

09 Dec 2019   •   15:26
Handbal feminin: Olanda a fost învinsă de Danemarca la Campionatul Mondial din Japonia

Selecţionata Olandei, medaliată cu bronz la ediţia precedentă, a fost învinsă cu scorul de 27-24 (14-9) de Danemarca în Grupa principală I a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia.
Danezele au făcut o primă repriză foarte bună şi la pauză aveau avantaj de cinci goluri, 14-9. Olanda a început o cursă de urmărire după pauză şi a reuşit să se apropie la un gol, 21-20, dar danezele au rezistat asaltului şi au obţinut victoria cu 27-24.

Anne Mette Hansen a marcat 5 goluri pentru învingătoare, Trine Ostergaard Jensen 4, Stine Jorgensen 3, Mia Rej Bidstrup 3, Laerke Nolsoe Pedersen 3 etc.

De la olandeze s-au evidenţiat Danick Snelder 5, Estavana Polman 5, Angela Malestein 4, Lois Abbingh 4 etc.

Vicecampioana mondială Norvegia a învins la scor Coreea de Sud, cu 36-25, Stine Bredal Oftedal marcând 7 goluri, Kari Skaar Brattset 5, Heidi Loke 5 etc. Eun Hee Ryu (7 goluri) şi Migyeong Lee (6) au fost cele mai bune marcatoare de la asiatice.

În alt meci din prima grupă principală, Serbia a întrecut Germania la limită, cu 29-28 (19-17), graţie unui gol marcat de Kristina Liscevic (SCM Râmnicu Vâlcea), din aruncare de la 7 metri, când mai erau cinci secunde de joc.

Meciul a fost arbitrat de româncele Cristina Năstase şi Simona Stancu.

Dragana Cvijic, pivotul echipei CSM Bucureşti, a fost cea mai bună de la învingătoare, cu 7 goluri marcate. Jelena Lavko a marcat 5 goluri, Sladana Pop-Lazic 4, Zeljka Nikolic (SCM Craiova) 3, Jelena Trifunovic (SCM Râmnicu Vâlcea) 2, Kristina Liscevic 2 etc. De la învinse s-au evidenţiat Amelie Berger 6 goluri, Evgenija Minevskaja 6, Julia Behnke 5 etc.

Norvegia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Germania, 5 puncte, Olanda, 4 puncte, Serbia, 4 puncte, Danemarca, 3 puncte, Coreea de Sud, 2 puncte.

Rezultate înregistrate în Cupa Preşedintelui (locurile 9-24):
Cuba - Kazahstan 33-31
Australia - China 15-33
Argentina - Angola 27-30
Slovenia - RD Congo 29-27
Ungaria - Franţa 21-26
Brazilia - Senegal 22-18

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: handbal