x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros, la o săptămână după încheierea US Open

Roland Garros, la o săptămână după încheierea US Open

17 Mar 2020   •   21:50
Roland Garros, la o săptămână după încheierea US Open

Turneul de la Roland Garros a fost mutat şi se va desfăşura în septembrie - octombrie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. French Open, care era programt în perioada 24 mai - 7 iunie, va avea loc între 20 septembrie şi 4 octombrie.

Turneul de la Paris va începe la o săptămână după ce se va încheia un alt Grand Slam, US Open, reprogramat pentru perioada 24 august - 13 septembrie.

În momentul de faţă, toate competiţiile profesioniste de tenis sunt suspendate până, cel puţin, pe 20 aprilie. Pe 12 martie, ATP a anunţat că suspendă toate competiţiile de tenis.

În mod normal, French Open este al doilea Grand Slam al sezonului, însă, în urma noului program, va fi ultimul dintre toate cele patru mari turnee de tenis.

Organizatorii de la Roland Garros au declarat că această modificare a fost făcută pentru siguranţa şi sănătatea tuturor celor implicaţi în această competiţie. "Am luat această decizie pentru că nimeni nu poate prezice care va fi situaţia mondială pe 18 mai (n.red. - atunci când erau programate meciurile de calificare) şi din cauza carantinei suntem forţaţi să oprim organizarea, astfel va fi imposibil să păstrăm datele stabilite iniţial".

Turneul de la Roland Garros se va suprapune cu turneele din circuitul WTA de la Guangzhou, Seoul şi Wuhan, dar şi cu cele din ATP precum St. Petersburg, Metz, Laver Cup, Chengdu, Zhuhai şi Sofia. Meciurile din Cupa Davis ar putea fi afectate, fiind programate meciuri pe 18 şi 19 septembrie.

Înainte de startul US Open, în perioada 24 iulie - 9 august sunt programate Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe care autorităţile japoneze nu vor să le amâne.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roland Garros coronavirus