x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sambo: Daniel Natea a cucerit medalia de argint la Mondialele din Coreea de Sud

Sambo: Daniel Natea a cucerit medalia de argint la Mondialele din Coreea de Sud

11 Noi 2019   •   13:48
Sambo: Daniel Natea a cucerit medalia de argint la Mondialele din Coreea de Sud
Sursa foto: observator.tv

Sportivul român Daniel Natea a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de sambo de la Cheongju (Coreea de Sud).

Natea a fost învins în finala cat. +100 kg de mongolul Purevdorj Damdinsuren. Natea, consacrat ca judoka, l-a învins în optimi pe ucraineanul Stanislav Bondarenko, în sferturi a câştigat în faţa georgianului Beka Berdzenişvili, iar în semifinale s-a impus în faţa moldoveanului Denis Tachii.

România a participat cu şapte sportivi la Mondialele de sambo, patru la feminin şi trei la masculin.

Alţi patru români au ocupat locul 5 după ce au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz.

Mihaela-Daniela Chiss a fost învinsă în meciul pentru bronz la cat. 48 kg de Cristian Casas (Spania), Codrina Mihaela Ionescu a pierdut partida pentru bronz cu Ana-Maria Manuşeva (Bulgaria), în limitele cat. 60 kg, Laszlo Szoke a fost întrecut în partida pentru poziţiile 3-5 la cat. 68 kg de azerul Emil Hasanov, iar Cristian Bodîrlău a cedat în faţa belarusului Aleksei Stepankov la cat. 90 kg.

În clasamentul general pe medalii, Rusia a ocupat primul loc, cu 20 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Mongolia 2-1-8 şi Ucraina 2-0-4 (România, pe 13, 0-1-0).

La feminin, prima a fost Rusia (7-0-1), urmată de Bulgaria (1-0-2) şi Ucraina (1-0-2), la masculin, Rusia (5-1-2) a fost urmată de Mongolia (2-0-3) şi Georgia (1-3-4), România terminând pe 7, iar la combat sambo, Rusia (8-0-1) a fost urmată de Ucraina (1-0-2) şi de Kazahstan (0-2-2).
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sambo