x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea, calificată pe tabloul principal la turneul WTA din Dubai

Sorana Cîrstea, calificată pe tabloul principal la turneul WTA din Dubai

17 Feb 2020   •   13:09
Sorana Cîrstea, calificată pe tabloul principal la turneul WTA din Dubai
Sursa foto: Captura Video

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a reuşit să acceadă pe tabloul principal al turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, după ce a învins-o luni pe spaniola Carla Suarez Navarro cu 6-2, 1-6, 6-4, în ultima rundă a calificărilor.

Cîrstea (29 ani, 70 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 52 de minute în faţa ibericei aflate la ultimul sezon din carieră (31 ani, 59 WTA). Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2, a cedat clar în al doilea, cu 1-6, după ce a luat primul ghem, iar în decisiv situaţia a fost echilibrată, cele două mergând cap la cap până la 4-4, când Cîrstea a reuşit un break, încheind apoi conturile cu 6-4.

Sorana Cîrstea, care a avut 6 aşi, dar şi 6 duble greşeli, conduce acum cu 5-2 în meciurile directe cu Suarez Navarro.

Ana Bogdan (27 ani, 91 WTA) a fost învinsă în turul decisiv de Aleksandra Sasnovici (25 ani, 114 WTA) cu 6-4, 7-6 (4), într-o oră şi 45 de minute. Belarusa conduce cu 2-1 în meciurile directe.

Ana Bogdan va primi 7.650 dolari şi 18 de puncte WTA, iar Cîrstea şi-a asigurat un cec de 17.055 dolari şi 26 de puncte WTA.

Simona Halep, numărul doi mondial, este principala favorită a turneului de la Dubai şi va intra direct în optimile de finală, fază în care va înfrunta învingătoarea dintre Alison Riske (SUA) şi Ons Jabeur (Tunisia).

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Halep va juca şi la dublu, alături de germanca Julia Goerges, luni, contra perechii Makoto Ninomiya (Japonia)/Zhaoxuan Yang (China).
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tenis sorana cîrstea