x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport U Craiova este doar la mâna ei

U Craiova este doar la mâna ei

de Adi Munteanu    |    25 Iun 2020   •   12:00
U Craiova este doar la mâna ei

Șansele Universității Craiova pentru cucerirea titlului de campioană au apărut aproape de nicăieri. Se pare că ghinioanele lui Cristiano Bergodi încep să se spargă. Echipele pe care le-a antrenat jucau frumos, dar pierdeau lamentabil. Acum, odată cu venirea în Bănie, se pare, a început să-i surâdă și norocul. Dar mai are două meciuri teribil de grele, cu CFR, primul în deplasare și în ultima etapă, acasă. La acesta din urmă se va înmâna și trofeul, fie CFR-ului, fie Universității Craiova. Cealaltă urmăritoare a clujenilor, FCSB, la 9 puncte față de lider, a ieșit complet din calcule și acum pare interesată doar de Cupa României.


 


Soarta campionatului se poate decide în acest weekend, când este programat meciul CFR-U Craiova. Dacă în urmă cu două săptămâni Gigi Becali spera ca oltenii s-o încurce pe CFR pentru a netezi drumul spre titlu pentru FCSB, acum craiovenii trag doar pentru ei la titlu, cu șanse reale. Însă, în cazul unei victorii a ardelenilor, campionatul se poate încheia și fără disputarea celorlalte partide din play-off. Calculele sunt simple: cu o victorie sau chiar cu un meci egal, Dan Petrescu aduce 100% titlul în Gruia, miza ar mai rămâne doar pentru locurile 2 și 3. Mai este și necunoscuta Cupa României. În cazul în care FCSB o va câștiga, în Europa League vor merge împreună Craiova, FCSB și Botoșani. Însă dacă nu va câștiga FCSB Cupa, va fi o dispută în trei pentru cele două locuri de cupe europene, ultimele pentru Europa League. De anul viitor România nu va mai avea reprezentante în Europa League, ci în a treia competiție, nou-înființata Europa Conference League. La cum arată acum campionatul, pentru locul 3 va fi o dispută FCSB-Botoșani, deoarece Astra și Gaz Metan Mediaș nu au primit licența pentru competiții continentale.


Dinamo, pe marginea prăpastiei


În play-out singura echipă este lipsită de griji: Viitorul Constanța. În rest toate celelalte șapte echipe sunt cu sabia deasupra capului, mai ales Dinamo, care are trei înfrângeri consecutive. Au însă și două meciuri restante, primul, acasă, cu Chindia, și al doilea în deplasare la Sibiu. Fără 6 puncte din aceste două partide, „câinii” intră serios în calculele retrogradării. Mai mult, dintre toate echipele aflate în play-out, Dinamo pare a fi cea mai lipsită de forță. „Nimeni n-ar vrea-o pe Dinamo retrogradată, nici măcar marile ei rivale, FCSB, U Craiova sau CFR. Dar la cum arată acum echipa... e greu să se salveze. Mihalcea e un antrenor foarte bun, dar a venit la o echipă muribundă”, a spus Dumitru Dragomir.


Scenariu-șoc: Rapid-Dinamo în baraj pentru Liga 1


Situația s-ar complica pentru Dinamo dacă nu va găsi urgent o soluție. Un scenariu foarte posibil ar fi să se claseze pe locul 6 din play-out, poziție care i-ar duce pe „câini” la un baraj pentru rămânerea în Liga 1 cu ocupanta locului 3 din Liga 2, poziție pe care, foarte probabil, se va clasa Rapid. „Ar fi tare de tot să retrogradăm noi pe Dinamo. Că și ei ne-au retrogradat de atâtea ori, mai cu arbitrii, mai că am fost noi proști. Tot zice lumea că îi e dor de un meci Rapid-Dinamo. Uite că e posibil să fie unul chiar acum, în august. Ar fi tare de tot să-i retrogradăm noi în meci direct”, a declarat Rică Răducanu.
Play-off. Etapa 5
Gaz Metan Mediaş - Botoşani    26 iunie
CFR Cluj - U Craiova     28 iunie
Astra Giurgiu - FCSB    29 iunie
Play-out. Etapa 6
Hermannstadt - Clinceni    26 iunie
Chindia - Poli Iași    27 iunie
Sepsi - Viitorul    27 iunie
Dinamo - FC Voluntari    28 iunie
Clasament play-off
1    CFR CLUJ    4    3    1    0    5 - 1    36
2    Universitatea Craiova    4    3    0    1    7 - 7    32
3    FCSB    4    1    2    1    8 - 6    27
4    Astra Giurgiu    4    1    1    2    3 - 4    25
5    Gaz Metan Mediaş    4    0    3    1    3 - 4    25
6    Botoşani    4    0    1    3    3 - 7    24
Clasament play-out
1    VIITORUL    5    3    1    1    10 - 6    30
2    Sepsi    5    1    3    1    7 - 6    23
3    Voluntari    5    3    2    0    7 - 2    21
4    Academica Clinceni    5    3    0    2    5 - 6    20
5    Hermannstadt    4    1    2    1    4 - 6    18
6    Chindia Târgovişte    4    1    1    2    3 - 4    17
7    Dinamo Bucureşti    3    0    0    3    1 - 5    17
8    Politehnica Iași    5    1    1    3    3 - 5    15


 

×