x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a prăbuşit tavanul magazinului Carrefour din Vitan. Nu există victime

S-a prăbuşit tavanul magazinului Carrefour din Vitan. Nu există victime

16 Sep 2010   •   00:00

Tavanul de rigips al unui centru comercial din cartierul Vitan s-a prăbuşit. Este vorba despre tavanul etajului I al hipermarket-ului, din zona în care sunt fast-food-urile. Echipaje ale pompierilor, ale SMURD şi cele ale Poliţiei au fost trimise la locul incidentului. Potrivit colonelului Adrian Popa de la ISU Bucureşti, nu există victime.

UPDATE: Centrul Carrefoura fost închis, iar perimetrul afectat a fost izolat pentru a fi evitate alte accidente, având în vedere că există pericolul ca şi alte bucăţi să se desprindă, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei. Prefectul a precizat că a fost dispusă închiderea magazinului, existând în continuare pericolul desprinderii de noi bucăţi din tavan.

UPDATE:
Complexul comercial Carrefour-Vitan Bârzeşti din Bucureşti a fost evacuat. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că este afectată o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi de plafon fals, nefiind afectată structura de rezistenţă.

Edilul a explicat că prăbuşirea s-a produs după principiul dominoului, o placă fiind prima care a căzut, urmată de toate celelalte de pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Primarul a precizat că accidentul s-a produs la etaj, o zonă mai puţin circulată şi a recunoscut că, dacă incidentul ar fi avut în week-end, s-ar fi înregistrat un adevărat dezastru. Piedone a dispus verificări asupra structurii clădirii şi asupra modului în care a fost pus plafonul fals.

UPDATE: Surse oficiale aflate la locul accidentului susţin că o a doua prăbuşire a avut loc la complexul comercial Carrefour Vitan, când serviciile de intervenţie şi echipajele de ambulanţă au început să evalueze prima prăbuşire a tavanului fals. Antoniu Ungureanu, purtător de cuvânt al BGS, susţine că nu sunt răniţi.

Colonelul Adrian Popa de la ISU Bucureşti a declarat că "întreaga suprafaţă a tavanului fals de la etajul 1, din zona în care sunt fast-food-urile, s-a prăbuşit. Nu sunt victime".

Potrivit Luminiţei Tudoran, reprezentant al hypermarket-ului a declarat la Antena3 că nu sunt răniţi. Revenim cu amănunte.

"Deocamdată nu a fost găsită nicio persoană sub tavan. Cei care se află la faţa locului au spus că nu au văzut pe nimeni surprins sub dărămături, dar în acest moment se fac căutări", a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU.

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei a declarat la Antena3 că "la faţa locului au fost trimise echipaje de poliţie. La noi nu s-au semnalat victime, dar după evaluarea situaţiei vom avea o certitudine".

Comisarul Ciocan a precizat că a fost informat că ar fi existat o problemă în zona scărilor rulante.

Un martor susţine că etajul 1 s-a prăbuşit peste parter: "Sunt patru maşini de pompieri şi cinci ambulanţe. Nu ştim câţi răniţi sunt. Am cerut detalii, dar nu ni se dau. Am văzut o doamnă rănită la cap. În rest, nu am văzut nimic". Deocamdată, echipajele ambulanţelor au intrat sa acorde primul ajutor dar nu au ieşit din complex.

"A căzut tot tavanul. Am crezut că a fost cutremur, ne-am speriat rău. Nu mai ştiam ce să facem. Noroc că nu era aglomeraţie. Noroc că am scăpat cu viaţă", a declarat o altă femeie aflată în magazin în momentul incidentului.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă, Alice Grasu, a declarat că "din primele informaţii nicio persoană nu a fost rănită".


×
Subiecte în articol: observator