x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Aproximativ 2.000 de elevi şi profesori din Alba vor fi testați pentru coronavirus, înainte de revenirea la școală

Aproximativ 2.000 de elevi şi profesori din Alba vor fi testați pentru coronavirus, înainte de revenirea la școală

20 Mai 2020   •   12:29
Aproximativ 2.000 de elevi şi profesori din Alba vor fi testați pentru coronavirus, înainte de revenirea la școală

Aproximativ 2.000 de elevi și profesori, dar și personal medical din școli, vor fi testați gratuit pentru COVID-19, înainte de revenirea la școală, au anunțat reprezentanții DSP Alba.

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, miercuri, că testarea nu este obligatorie.

„Aproximativ 2.000 de persoane – elevi, personal didactic şi nedidactic, dar şi personal medical şcolar din municipiul Alba Iulia vor fi testate COVID-19 în contextul reîntoarcerii în şcoli din 2 iunie. Numărul elevilor din clasele VIII-a şi a XII-a care urmează să intre la cursuri la începutul lunii iunie este de aproximativ 1.200. La aceştia se adaugă personalul didactic de predare – profesori, dar şi cel nedidactic, precum şi medicii şi asistenţii şcolari. Această campanie este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Decizia a fost luată pentru ca elevii aflaţi în clasele de final de ciclu de învăţământ să învețe în condiţii de maximă siguranţă.

Testarea e gratuită și va avea loc pe o durată de câteva zile, înainte de data de 2 iunie.

„Aceasta reprezintă o procedură simplă şi sigură, care constă practic în prelevarea unui exudat nazo-faringian cu ajutorul unui beţişor medicinal steril, de unică folosinţă. Procedura va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Alba. În situaţia în care vor fi depistate cazuri pozitive, acestea vor fi comunicate direct de către personalul DSP Alba iar cele negative vor fi comunicate de către reprezentanţii IŞJ Alba. Testarea nu este obligatorie”, au precizat reprezentanţii DSP Alba.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus teste alba elevi profesori