x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie COVID: Elevii vaccinați rămân la cursuri chiar dacă apare un caz de infectare, ceilalți se pot testa

COVID: Elevii vaccinați rămân la cursuri chiar dacă apare un caz de infectare, ceilalți se pot testa

01 Sep 2021   •   10:43
COVID: Elevii vaccinați rămân la cursuri chiar dacă apare un caz de infectare, ceilalți se pot testa

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au redactat un ordin comun care reglementează scenariile care se aplică în cazul apariției în școală a unui caz de infectare. Elevii vor învăța online cel puțin opt zile, după care se pot testa, iar cei vaccinați vor continua să vină la cursuri.

Autoritățile au decis că începând de la ciclul preșcolar până la clasa a VI-a, inclusiv, va fi utilizat învățământul online timp de 14 zile dacă apare un caz de infectare cu SARS CoV-2.

Elevii pot reveni în clase după opt zile dacă se face testarea acestora. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor, aceștia vor învăța online până la finalul perioadei de 14 zile.

La celelalte clase de la clasa a VII-a până la finalul ciclului liceal elevii vor continua să vină la școală dacă sunt vaccinați în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire. Ceilalți pot reveni la școală după ziua a opta dacă se testează, iar rezultatul este negativ.

Testarea se face în școli sau prin mobilizarea echipelor DSP, a precizat ministrul Sănății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că în școli se mențin măsurile de prevenție. Este vorba despre distanțarea fizică, aerisirea spațiilor închise și obligativitatea purtării măștii. Autoritățile recomandă măștile de tip medical, dar pot fi folosite și cele de tip textil, iar vizierele vor fi folosite doar de profesori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid elevi