x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Dăncilă: Investiţia în educaţie este investiţia în viitor

Dăncilă: Investiţia în educaţie este investiţia în viitor

01 Oct 2018   •   13:20
Dăncilă: Investiţia în educaţie este investiţia în viitor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, la deschiderea anului universitar, că investiţia în educaţie este investiţia în viitor iar Guvernul susţine prin facilităţi fiscale investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare. 

"Investiţia în educaţie este investiţia în viitor. Obiectivul nostru este să dezvoltăm învăţământul superior modern ca o componentă integrată în spaţiul european al învăţământului universitar. Strâns legate de domeniul educaţiei sunt cercetarea, dezvoltarea şi inovarea, fără de care nu se poate asigura o creştere economică inteligentă şi durabilă, care să facă faţă actualelor provocări europene şi internaţionale. Guvernul României se alătură tendinţei europene de a susţine prin facilităţi fiscale acest sector, din perspectiva scutirii de la plata impozitului pe profit acordată investiţiilor în cercetare, dezvoltare şi inovare, cât şi a susţinerii acestora prin aplicarea unor scheme de ajutor de stat aflate în lucru în acest moment", a declarat Viorica Dăncilă la Universitatea din Craiova. 

Premierul a apreciat faptul investitorii prezenţi la Craiova finanţează programe derulate de această universitate şi că oraşul reprezintă unul dintre cele mai importante centre universitare ale României, parte a comunităţii academice europene şi internaţionale. 

"Universitatea din Bănie se poate mândri cu modul în care şi-a format absolvenţii. Şi nu o spun numai eu. O dovedeşte faptul că în importante domenii ale vieţii sociale sunt oameni formaţi în această universitate. O dovedesc parteneriatele şi relaţiile de colaborare pe care le aveţi cu specialişti din unităţi de prestigiu din întreaga lume", a spus prim-ministrul. 

Viorica Dăncilă a transmis studenţilor mesaje de încurajare pentru a participa la activităţi şi proiecte inovatoare şi a evidenţiat deschiderea către nou a profesorilor şi cercetătorilor, arătând că Universitatea din Craiova constituie un exemplu prin programele derulate în ultimii ani în cadrul unor parteneriate, dar şi pentru faptul că programele de studii răspund cerinţelor pieţei muncii. 

"Sunteţi profesioniştii de mâine, aşteptaţi de angajatori pe o piaţă a muncii din ce în ce mai dinamică şi orientată către competitivitate. Succesul vostru este succesul comunităţii în care trăiţi, dar este şi succesul României. (...) Doamnelor şi domnilor profesori, aveţi un rol determinant în formarea profesioniştilor de care societatea are nevoie. Prin dedicarea dumneavoastră, a profesorilor universitari şi a cercetătorilor, prin deschiderea continuă către nou, contribuiţi la creşterea calităţii actului educaţional şi, implicit, la dezvoltarea pe termen lung a României atât pe plan economic, cât şi social. Universitatea din Craiova este un exemplu prin programele de succes pe care le-a dezvoltat în ultimii ani în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării, precum şi prin proiectele realizate sau în curs de realizare, finanţate cu fonduri europene şi naţionale. Vă felicit pentru varietatea programelor de studii, care răspund cerinţelor pieţei muncii şi care oferă absolvenţilor o bună dezvoltare a competenţelor, necesare pentru ocuparea locurilor de muncă bine plătite. Vă doresc mult succes în noul an universitar!", a conchis Viorica Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă