x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii și profesorii, acces gratuit la o librărie online. Abonamentele, plătite de Primăria Capitalei

Elevii și profesorii, acces gratuit la o librărie online. Abonamentele, plătite de Primăria Capitalei

11 Mai 2020   •   13:05
Elevii și profesorii, acces gratuit la o librărie online. Abonamentele, plătite de Primăria Capitalei

Elevii, profesorii, dar şi părinţii preşcolarilor şi şcolarilor din Bucureşti vor avea acces gratuit la o librărie online. Primăria Capitalei va achita abonamentele acestora, în cadrul unui proiect de aproape 3,5 milioane de lei.

Elevii, profesorii, dar şi părinţii din Bucureşti vor avea acces gratuit la librăria digitală bucureşti.citeşte.ro. Abonamentele vor fi suportate de Primăria Capitalei, în cadrul unui proiect realizat de PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu. Costul total al proiectului în acest an este de aproape 3,5 milioane de lei.

„Pentru preşcolarii, elevii, părinţii şi profesorii din Municipiul Bucureşti, deoarece învăţământul se va desfăşura preponderant online din cauza pandemiei, am pregătit proiectul bucuresti.citeste.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucuresti.citeste.ro”, a declarat în şedinţa CGMB primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că cei care vor accesa această librărie digitală vor avea la dispozitie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini, în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive.

„Se va reduce drastic bugetul Capitalei, ştiţi şi dumneavoastră asta pentru că veţi veni cu o rectificare bugetară peste câteva luni, din cauză că nu mai sunt bani în ţară din cauza scăderii economice. Să cheltuim 730.000 de euro pentru o sifonare, îmi asum ceea ce spun, este iresponsabil. Banii aceştia trebuie folosiţi pentru protejarea cetăţenilor”, a spus consilierul general USR Ana Ciceală.

Supus la vot, proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 13 abţineri.

(sursa: Mediafax)

×