x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Liceenii, interesați de Medicină

Liceenii, interesați de Medicină

de Monica Cosac    |    24 Apr 2020   •   19:00
Liceenii, interesați de Medicină

Elevii de liceu din ultimul an nu s-au speriat de pericolele cu care se confruntă medicii în contextul pandemiei de coronavirus și s-au înscris în număr mare la simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila”, care va avea loc, pentru prima dată în acest an, online, pe o platformă special creată pentru acest concurs.

„Este îmbucurător că, şi în actualele condiţii dificile generate de pandemia de coronavirus, interesul elevilor de liceu faţă de profesia de medic rămâne unul constant. Peste 2.800 de liceeni, cu aproximativ 150 mai puţini comparativ cu cei înscrişi la simularea examenului de admitere în Medicină din 2019, şi-au manifestat deja o primă opţiune pentru viitorul lor profesional. Am deplina convingere că numărul candidaţilor care se vor înscrie şi la examenul oficial de admitere în universitatea noastră va fi unul similar mediei participanţilor din ultimii ani, acest fapt demonstrând încă o dată că şcoala de medicină din „Carol Davila” este şi va rămâne una de elită şi extrem de atractivă, un exemplu elocvent în acest sens fiind şi poziţionarea UMFCD în Top Shanghai 500, în intervalul 201 – 300, pe domeniul medical science”, afirmă prof. dr. Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Simularea se va desfășura pe 16 mai, iar timpul alocat rezolvării subiectelor nu va suferi modificări în cadrul ediţiei de anul acesta (două ore şi jumătate). Elevii vor afla punctajul obţinut imediat ce se încheie perioada alocată rezolvării subiectelor, iar pe data de 17 mai va fi publicat clasamentul final. 

 

 

×