x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie, despre gripă: Trebuie aplicate măsuri adecvate în şcoli

Monica Anisie, despre gripă: Trebuie aplicate măsuri adecvate în şcoli

22 Ian 2020   •   14:30
Monica Anisie, despre gripă: Trebuie aplicate măsuri adecvate în şcoli

Toţi factorii decizionali trebuie să aplice măsurile adecvate pentru a asigura starea de bine a copiilor în şcoli şi pentru a diminua riscul de epidemie de gripă, a transmis, miercuri, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei videoconferinţe organizate cu inspectorii şcolari generali, reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi ai asociaţiilor de părinţi, la care a participat şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, videoconferinţa a fost convocată ca urmare a numeroaselor cazuri de gripă şi a deciziilor de suspendare a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ.

"Solicitarea mea către inspectoratele şcolare judeţene vizează nevoia de monitorizare cu atenţie a situaţiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în privinţa acestor cazuri şi menţinerea unei legături permanente cu direcţiile judeţene de sănătate publică, precum şi cu directorii unităţilor de învăţământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acţiunilor de dezinfecţie şi dezinsecţie din unităţile de învăţământ", a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Anisie şi Costache au precizat că este redactat un protocol de colaborare care detaliază măsurile de aplicat. Documentul urmează să fie transmis către inspectoratele şcolare judeţene şi direcţiile judeţene de sănătate publică în cursul zilei de miercuri.

Ministerul Sănătăţii a luat măsurile specifice necesare pentru combaterea epidemiei de gripă, a susţinut Victor Costache.

"Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate şcolare judeţene/şcoli - direcţii de sănătate publică. În această manieră putem realiza prevenirea şi combaterea potenţialelor cazuri de îmbolnăvire cu implicarea tuturor factorilor. Ca practician, eu însumi ştiu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă", a punctat Costache.

La videoconferinţă au mai participat secretarii de stat Luminiţa Barcari şi Irina Elisabeta Kovacs (Ministerul Educaţiei şi Cercetării), Nelu Tătaru (Ministerul Sănătăţii), directorul Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Mioara Comana, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin.

Liderii sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu - FSLI şi Marius Nistor - FSI "Spiru Haret", şi preşedintele FNAP-IP, Iulian Cristache, şi-au exprimat susţinerea pentru demersurile MEC de a le asigura cadrelor didactice şi elevilor un climat de siguranţă, avansând, în acelaşi timp, o serie de propuneri referitoare la diverse aspecte ce ţin de sănătatea acestora.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: monica anisie gripă