x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 400 de copii dintr-o comună constănțeană vor primi tablete pentru cursurile online

Peste 400 de copii dintr-o comună constănțeană vor primi tablete pentru cursurile online

05 Apr 2020   •   19:30
Peste 400 de copii dintr-o comună constănțeană vor primi tablete pentru cursurile online

Peste 400 de copii dintr-o comună constănțeană vor primi, gratuit, tablete și simuri de date pentru a putea să participe la cursurile școlare online, impuse de criza COVID-19, anunță corespondentul MEDIAFAX.

 

Primăria Peștera din județul Constanța a achiziționat 432 de tablete și simuri de date. De acestea vor beneficia toți preșcolarii, elevii dar și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitate, iar distribuția acestora va începe săptămâna viitoare.

 

“Am decis procurarea de tablete și simuri de date pentru toți preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Peștera și structurile arondate. Respectivele resurse educaționale vor fi folosite doar în procesul de învățământ și vor asigura accesul egal al tuturor elevilor la un drept garantat prin constituție, educația”, a transmis, pe Facebook, Marius Petre, primarul comunei Peștera.

Odată cu instaurarea stării de urgență, școlile au fost închise iar cursurile s-au mutat în mediul online. Cei mai afectați de această măsură au fost, în special, copiii din mediul rural, care nu beneficiază de internet sau care nu au acces la gadgeturi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: copii tablete cursuri online