x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Starea de urgenţă complică pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională şi examenele de bacalaureat

Starea de urgenţă complică pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională şi examenele de bacalaureat

18 Mar 2020   •   13:56
Starea de urgenţă complică pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională şi examenele de bacalaureat

Starea de urgenţă afectează elevii care anul acesta urmează să susţină examenele de capacitate şi bacalaureat. În timp ce elevii din clasa a XII-a recapitulează materiile parcurse, elevii de clasa a VIII-a încă nu au parcurs întreaga materie necesară pentru proba de matematică.

Elevii claselor a XII-a în această perioadă ar fi trebuit să se pregătească intens pentru examenele de bacalaureat. Starea de urgenţă şi închiderea şcolilor dă peste cap programul de pregătire.

„Afectează pentru că în această perioadă până la bacalaureat era programată recapitularea finală. Deci elevii erau obligaţi să treacă prin toate capitolele şi la algebră şi la analiză matematică, geometria analitică, şi pentru că volumul de cunoştinţe este foarte mare, adică sunt foarte multe formule, teoreme, tehnici de rezolvare a problemelor, evident că lucrul acesta se făcea în cadrul instituţionalizat la şcoală”, a explicat Costel Chiteş, profesor de matematică la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti.

Şi mai afectaţi de starea de urgenţă sunt elevii claselor a VIII-a pentru că ei nu au parcurs întreaga materie din programa şcolară.

„Încă nu au prea început conicele sau ecuaţia de gradul doi de abia au început să o rezolve şi aceste lucruri se vor realiza repet tot prin forma aceasta electronică. Ştiu că deja şcolile, mai multe şcoli din Bucureşti deja au platforma pe care lucrează”, mai spune profesorul de la Vianu.

Pentru a ajuta elevii, şcolile din Bucureşti au pus la dispoziţia profesorilor şi a elevilor platforme online de predare. Situaţia însă este mai dificilă pentru elevii din sate, care ar urma să fie mai mult autodidacţi în această perioadă.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: Evaluarea Naţională bacalaureat