x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Un elev român a câştigat un concurs organizat de NASA

Un elev român a câştigat un concurs organizat de NASA

28 Mar 2017   •   11:43
Un elev român a câştigat un concurs organizat de NASA
Sursa foto: virginradio.ro

Tudor Coman a câștigat marele premiu la un concurs organizat de NASA. El a conceput detaliile unei baze în spaţiu pentru minimum 10.000 de oameni. Tudor este elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar locul doi a fost ocupat de Eliza Constantinescu, elevă în clasa a VII-a, la același liceu.

Tudor Coman a participat cu proiectul “Tharros”, în care a conceput detaliile unei baze în spaţiu pentru minimum 10.000 de oameni, în urma unei cercetări detaliate privind proiecţia de radiaţii, resurse miniere spaţiale, surse de energie în spaţiu, sistem de susţinere a vieţii şi a făcut un model 3D al bazei sale.

Proiectul Elizei Constantinescu, “Lizartis”, se concentrează pe extinderea în spaţiu şi aterizarea primei colonii pe orbita joasă a Pământului, scrie virginradio.ro.

Concursul are ca temă crearea unei colonii în spaţiu, în care minimum 10.000 de oameni vor locui permanent, iar elevii sunt obligaţi să pregătească un document imprimat de aproximativ 100 de pagini, inclusiv toate detaliile unei aşezări în spaţiu. News.ro scrie că în acest an au fost înscrise în concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din întreaga lume, inclusiv India, Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Canada, Taiwan, Columbia, Pakistan, Japonia, Rusia, Thailanda, Turcia şi China.

×
Subiecte în articol: nasa concurs tudor coman