x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afacerea Epstein: Prinţul Andrew spune că nu-şi aminteşte de femeia care-l acuză că a întreţinut relaţii sexuale cu ea

Afacerea Epstein: Prinţul Andrew spune că nu-şi aminteşte de femeia care-l acuză că a întreţinut relaţii sexuale cu ea

16 Noi 2019   •   21:30
Afacerea Epstein: Prinţul Andrew spune că nu-şi aminteşte de femeia care-l acuză că a întreţinut relaţii sexuale cu ea

Prinţul Andrew, al cărui nume a fost implicat în afacerea Epstein, a afirmat că nu-şi aminteşte să se fi întâlnit cu femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală când era minoră, potrivit extraselor dintr-un interviu pentru BBC, relatează AFP.

„Nu-mi amintesc să mă fi întâlnit vreodată cu această femeie”, a declarat al doilea fiu al reginei Angliei Elisabeta a II-a despre Virginia Roberts, devenită Giuffre după căsătorie, potrivit transcrierii interviului care va fi difuzat sâmbătă seară de BBC, în emisiunea „Newsnight”.

Virginia Roberts, una din reclamantele din afacerea Epstein, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri la New York şi pe insula privată a omului de afaceri american din Caraibe.

Prinţul „ştie exact ce a făcut şi sper că va fi sincer”, a declarat ea presei după audierea de la sfârşitul lui august, de la New York, unde alte 15 reclamante au fost audiate de justiţia americană, înainte de a se renunţa la urmărirea penală a lui Jeffrey Epstein (foto) din cauza sinuciderii sale.

În interviul său pentru BBC, prinţul Andrew afirmă că regretă „în fiecare zi” că a continuat să-l frecventeze pe Jeffrey Epstein, după eliberarea sa, în 2010. Americanul a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea la care a fost condamnat în 2008 pentru solicitarea unor prostituate în Florida.

Acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore, Jeffrey Epstein a fost din nou arestat şi inculpat la începutul lui iulie pentru organizarea, timp de mai mulţi ani, de o reţea formată din zeci de tinere, cu care el întreţinea relaţii sexuale pe numeroase proprietăţi, în special la Manhattan şi în Florida.

El a murit pe 10 august în celula sa din închisoarea newyorkeză în care era încarcerat, rezultatele autopsiei confirmând o sinucidere prin spânzurătoare.

Palatul Buckingham a dezminţit în mai multe rânduri orice comportament inadecvat din partea prinţului Andrew.

Criticat în presa britanică, prinţul în vârstă de 59 de ani a afirmat la sfârşitul lui august că nu a văzut sau suspectat niciodată abuzuri sexuale din partea lui Jeffrey Epstein.

În cadrul anchetei deschise în Franţa a fost lansat vineri un nou apel la martori, extins la nivel internaţional. Anchetatorii francezi se interesează de rolul jucat de agentul francez de modele Jean-Luc Brune, un fost apropiat al lui Jeffrey Epstein, acuzat de viol de mai multe foste modele de top.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jeffrey epstein Prințul Andrew