x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AIEA: Teheranul a început să ofere informaţii în legătură cu programul său nuclear

AIEA: Teheranul a început să ofere informaţii în legătură cu programul său nuclear

de Agerpres    |    18 Aug 2014   •   21:37
AIEA: Teheranul a început să ofere informaţii în legătură cu programul său nuclear

Iranul a început să răspundă celor cinci întrebări ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) în legătură cu programul său nuclear, inclusiv la cele privind o posibilă dimensiune militară a acestuia, înainte de termenul-limită fixat pentru 25 august, a anunţat luni directorul general al AIEA, japonezul Yukiya Amano, informează AFP.

Yukiya Amano a făcut duminică o vizită la Teheran, unde s-a întâlnit cu preşedintele Hassan Rohani.

Iranul şi AIEA au încheiat în luna mai un acord care prevede cinci măsuri ce trebuie luate până la 25 august pentru a clarifica natura cercetărilor realizate de Teheran ca parte a programului său nuclear. Acest plan conţine două măsuri privind o posibilă dimensiune militară (PMD), însă Teheranul neagă orice intenţie de a fabrica o bombă atomică.

"Am început punerea în aplicare a celor cinci măsuri, inclusiv cele legate de PMD", a declarat Yukiya Amano pe aeroportul din Viena, capitală unde se află sediul AIEA, fără a oferi însă detalii cu privire la procesul în curs de desfăşurare, refuzând să spună dacă Iranul va fi în măsură să respecte termenul limită de 25 august. El a afirmat că anumiţi membri ai echipei sale vor rămâne la faţa locului pentru a continua să inspecteze instalaţiile nucleare iraniene. 

×
Subiecte în articol: aiea iran