x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Algeria: 15 străini, printre care şi un cuplu de francezi, au reuşit să evadeze din captivitate!

Algeria: 15 străini, printre care şi un cuplu de francezi, au reuşit să evadeze din captivitate!

de Marina Constantinoiu    |    17 Ian 2013   •   14:26
Algeria: 15 străini, printre care şi un cuplu de francezi, au reuşit să evadeze din captivitate!
Sursa foto: KJETIL ALSVIK/AFP
Un număr de 15 cetăţeni străini, printre care şi doi francezi, care erau ţinuţi ostatici de islamişti la o exploatare a grupului petrolier BP din Algeria, au reuşit să scape, a anunţat joi postul privat de televiziune algerian Ennahar, citat de AFP.

Patronul postului, Anis Rahmani, a declarat pentru AFP că postul deţine informaţiile dintr-o “sursă oficială”. Exploatarea se află în regiunea In Amenas, din zona central-estică a ţării.

Surse guvernamentale algeriene au precizat pt AFP că este imposibil, la momentul actual, să se confirme sau nu o astfel de informaţie.

Armata alegeriană a încercuit joi zona, exploatarea fiind administrată de britanicii de la BP, norvegienii de la Statoil şi algerienii de la Sonatrach.

Ambasada Franţei la Alger a refuzat să confime informaţiile. La Paris, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat joi dimineaţă că Franţa nu este în măsură să confirme prezenţa francezilor printre ostatici.

Un număr de 40 de cetăţeni străini, printre care şi un român sau chiar mai mulţi, conform surselor româneşti, au fost luaţi ostatici miercuri în zona respectivă de către un grup islamist cu legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida, care solicită în special oprirea intervenţiei militare franceze din Mali, stat vecin.

Răpitorii au cerut şi retragerea armatei alegeriene care încercuieşte exploatarea.

Prefectura din Illizi a anunţat, la rândul său, că 30 de ostatici algerieni au reuşit să scape joi dimineaţă, în timp ce alţi algerieni au fost eliberaţi miercuri în etape, dar numărul acestora nu a fost precizat.

 


×