x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amazon se confruntă de Black Friday cu proteste în Europa

Amazon se confruntă de Black Friday cu proteste în Europa

23 Noi 2018   •   21:23
Amazon se confruntă de Black Friday cu proteste în Europa

Angajații Amazon din Europa au protestat de Black Friday împotriva condițiilor de muncă nedrepte. După demonstrațiile similare de Prime Day din iulie, muncitorii din Spania, Italia, Germania și Marea Britanie au făcut grevă din cauza salariilor și siguranței la locul de muncă. Totuși, Amazon a declarat pentru The Guardian că protestele nu au împiedicat livrările de pe continent.

Popularitatea Black Friday a crescut în țările lumii. La un depozit de lângă Madrid, 90% din lucrători fac grevă timp de două zile pentru a deranja vânzările din această perioadă. Drept rezultat, Amazon lasă livrările în seama celorlalte 22 de depozite din țară.

În Marea Britanie, sindicatul GMB a protestat în 5 depozite din pricina condițiilor de muncă. Ei declară că ambulanțele au fost chemate de 600 de ori în numai trei ani.

Și în Germania s-au făcut greve. Muncitorii din două depozite s-au luptat ani de zile pentru salarii mai bune. Sindicatul Verdi susține că salariile sunt mai mici decât la alte firme de curierat.  

Amazon a fost criticat foarte des pentru condițiile de muncă din depozite. Luna trecută, a fost anunțată o mărire de salariu minim în SUA, acesta crescând la 15 dolari pe oră. Totuși, mulți salariați care deja câștigau acea sumă primesc doar un dolar în plus, în timp ce muncitorii angajați recent vor primi o sumă mai are.

×
Subiecte în articol: amazon proteste Black Friday