x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană instalează un sistem antituneluri la graniţa cu Libanul

Armata israeliană instalează un sistem antituneluri la graniţa cu Libanul

19 Ian 2020   •   21:00
Armata israeliană instalează un sistem antituneluri la graniţa cu Libanul

 Armata israeliană a anunţat, duminică, punerea în funcţiune a unei infrastructuri subterane pe toată lungimea frontierei cu Libanul pentru a contracara ameninţarea incursiunilor mişcării şiite Hezbollah prin intermediul tunelurilor, informează AFP.


„Astăzi, 19 ianuarie, armata israeliană a început să desfăşoare o infrastructură tehnologică pentru a detecta şi identifica activităţi de construcţie subterană de-a lungul frontierei libaneze”, a anunţat armata într-un comunicat.

Acest nou sistem echipat cu „senzori” va permite furnizarea de „informaţii de ordin seismic şi acustic”, indicând potenţiale activităţi subterane, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus.

Lucrările, care au început în apropierea localităţii Misgav Am, în extremitatea nordică a Israelului, ar urma să se întindă pe câţiva kilometri lungime pe aşa-numita „linie albastră” care separă Libanul de Israel, a adăugat Conricus.

Proiectul este pus în practică la un an după ce armata israeliană a anunţat că a distrus mai multe tuneluri săpate de Hezbollah.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sistem antitunel Israel