x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Atac chimic”: Un miros de excremente a întrerupt o şedinţă a parlamentului din Georgia

„Atac chimic”: Un miros de excremente a întrerupt o şedinţă a parlamentului din Georgia

12 Dec 2019   •   22:10
„Atac chimic”: Un miros de excremente a întrerupt o şedinţă a parlamentului din Georgia

Un miros puternic de excremente a întrerupt joi o sesiune extrem de aşteptată a parlamentului georgian, deputaţii opoziţiei din această ţară aflată în plină criză politică aruncând cu o substanţă neidentificată în incintă, relatează AFP.

Preşedintele parlamentului, Archile Talakvadzé, a acuzat opoziţia că a comis „un atac chimic asupra legislativului”, adăugând că sesiunea plenară a fost întreruptă.

Experţi medico-legişti au luat eşantioane de aer din clădire, conform unor imagini ale televiziunii naţionale georgiene.

Sesiunea plenară a putut fi apoi reluată, fiind însă boicotată de opoziţie.

Parlamentul georgian urma să voteze joi numirea a 14 judecători de la Curtea Supremă, opoziţia spunând că este vorba de „marionete” ale partidului aflat la putere, „Visul Georgian”.

Georgia este zguduită în ultimele săptămâni de o profundă criză politică şi de manifestaţii frecvente după refuzul partidului „Visul Georgian” de a vota o reformă electorală promisă anterior.

La putere din 2012, „Visul Georgian” a asistat la scăderea popularităţii sale, pe fondul stagnării economice şi al temerilor de un recul în privinţa democraţiei în această fostă republică sovietică.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: georgia excremente